lauantai 18. huhtikuuta 2009

Vanginkuljetusauto

"Kuule isä, onko tuas sun kotos eres joku roska-auto vai mikä? Eisunkaa viranomaaset ny vaan oo päässy kärryylle mihinoot ja non tullu hakemahan sua vanginkulietusautolla?" Tällääsiä tiarusti lukiolaaseni sähköpostis.

Mulla löi pääsni tyhyjää, miston ny kysymys. Kelasin kaikellaasta hilseheni aluuses. Mulla meni oikiasti monta päivää tuumooksisnani tuala klasin aluuses möyrytesnäni. Viästin lopus oli monta virnuulevaa hymiötä ja niistä päättelin, nottei se flikkani ny varmahan oo ruvennu sekaalemahan koulupainehiensa rasitukses.

Sanoo jotensakki, nottei soo tyhymä, joka kysyy vaan se jokei kysy. Mäe tuastakaa viälä oikee inannu, homeskorva ku oon. Pikkuusen rupes polttamahan ku kiriehensä lopus kehuu viaraalleensa mun plokisnani. Kelasin vanahoja höpinöötäni ja yritin selevittää, oonko toimitellu tästä paikallisesta roskahuallosta ja tua vihijaus tulis siältä. Ei, emmä pääse millään kärryylle mitä nuariilla aivoolla ajatellahan.

Sitte jonaki päivänä ku aukaasin taas kerran sivuni mulla välähti. Onneksi ei kestäny kauaa, siunasin. Soon se roska- tai vanginkulietusauto tua vasimes ylänurkas olova omakuvani. Kyllä vuaret on tuanu palio päänsakeutta. Tätä menua muutaman vuaren päästä ei heilahra eres korvan leherekkää. Ei eres valehrellesnani.

Nauratti ja harmitti yhtaikaa. Vastasin sitte tiätysti tiarustajalle. Sanoon, notta tua kuva on paras omakuva, miton musta koskaa otettu. Tuas kulukinehes on pyärät alla ja tarkasti kattoo, koko mahanaluunen telastua niinku panssavaunus ainaki. Vehkehellä pääsöö maalla paikasta ku paikasta, ja vetehen en erityysemmin hingukkaa. Moon aina halunnu kulukia omia polokujani.

Tuasta kopista oli flikka vissihin päätelly, notta siälä kulietetahan vankia. Hianostihan tuakin ajatus passaa luantohoni. Mukavee son liikkuvaa maisemaa vaharata kalterien takaa, ku aina samaa iänikuusta linnanpihaa. Oikiasti tua on jonkun geologisen firman tutkimusauto. Muttolis mukavaa, ku olis omas pihas tuallaanen.

5 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

joo, jäläkikasvu lukemas plokia on aina välillä sellaanen kiva juttu...kuulovat joskus sellaasiaki asiotta, mistei oo aikaasemmin puhuttukaan. toisaalta ne oppii näin tuntemahan meitä paremminki, huamaavat, jotte oo meirän oman päämme hilsehen alta viälä kaikki karoksis. toki voi aiheuttaa niinku niille useen syrämensykettäki lisää. no, ei sekään pahasta oo, hyv' ku sykkii. Lukooko tuas sun "asuntoautos" elkkä omas kuvassas SOS?

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Mummiälestä siinon SGS. Milekkää muulle kiriaamele ku G:lle en keksi seliitystä ja se G on geologia,eli mairen ja mantujen vahtaaminen mittoovehkehien kans.

Arjaanneli kirjoitti...

Piti oikein suurentaa 400%. Missähän vaiheessa noita telaketjuhärpäkkeitä tarvii? Oon saanu kyydin Pasilla, ja sepä oli eri-veikeetä! Ihan kun ois vuoristoradalla menny.
Minäkin luulin ennen zoomaamista roska-autoksi. Tuosta ei kyllä ihan passikuvaksi taida olla..

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Ajaanneli on ihan vääräs. Pahoittelen, tua on parempi passikuva musta ku passisnani. Joku passikuva on ku joku jääpuikko yrittääs kalastaa haita jäämerestä.

vilukissi kirjoitti...

geee...gestapo...