lauantai 11. huhtikuuta 2009

Politiikkaa

Ei oo pitkä ku isäni viälä eli ja jaksoo vängätä politiikkaa mun kans. Pitääs ny sanua, notten puhu politiikasta tai uskonnosta koskaan. Noon ne aihehet mummiälestä herran hallus.

Soli se toimittelu joinki toispualoosta. Ei kässänny muka faari maatalouren tukiaasia. Vaikkei mikää varsinaanen punaasen lipun huiskuttaja ollukkaa. Ku menin kattomahan vanahoja, faarin vintturroominen alakas heti. Kun ne saa ilimaaseksi...

Muari, äiteeni, sanoo heti, lopettakaa tua jasuaminen ny. Joskus lopetettihin ja joskus ei. Mun hommihini tuli tiätää suamalaasen maatalouren kaikki kuviot. Ei mullollu mitään hinkua olla kenenkään pualella tai ketää vastahan. Satuun vaan tiätämähän asioosta, ku solin mun hommani.

Molin faarille hyvä kohores, ku sei uskaltanu viarahillen posmottaa. Molin sem miälestä niin alahaasta kastia, notta ku sen pärpättämien meni huulien täräjämisehen se sanoo. Senkin keskustalaanen. Sem miälestä tua sanonta oli alahaasinta, mitä voi toiselle ihimiselle sanua.

Olis pitäny kunniootta vanahaa äijjään enämpi ja kuunella sen loruja. Mullon viäläki niin yksinkertaanen kaali, notta sanon asiat niiku noon. Ei sem pualehen, kyllä sen faarivainajan parahia elämänkohtia taisi olla, ku se sai jasuta politiikasta mun kans, vaikken itte sanonu koskaan minkäällaasta kantaa mihinkään. Toimittelin vaan, miton joku päättäjäporukka saanu paperihin präntättyä.

5 kommenttia:

Millan kirjoitti...

Kun niin ilahruttavasti kävit kommentoimas mun kiälenkäyttyäni, piti munkin tulla tänne kertomahan, mistä mä sun plokissas tykkään. Lista on niin pitkä, ettemmä ihan kaikkia tähän viitti tukkia, mutta 1.Sullon hyvä huumori. Erityisesti mua kutitteloo se, että joku miäspualinen osaa nuan valloottavasti nauraa ittellensä. Täällä Pohojammaalla sellaanen on miähis valitettavan harvinaanen piirre.
2. Toisekseen sullon ihastuttava kyky nähärä arjen piänis asioos merkittäviä yksityiskohtia ja osaat tuara niitä esille mun miälestä toisenlaasia loukkaamatta.

Tykkään mä tiätysti nuasta sun puutarhahöpinööstä ja elukkajutuustakin, mutta tärkiää on myös se, että sä puhut aina niin nätisti siitä rakkahasta vaimostas. Sekin on aika harvinaasta blogimaailmas nykyään.

Äijä kirjoitti...

Mää en ymmär politikast yhtikä. Kyl maar jonku tartte niit asioi hoita, mut see ei ol mun tyät.

Ihmisse herkäl karettuva toisilles. Maanviljelijä karettuva tehrastyäläiste pitki vapai, kesälomi ja helppo tyät, tehrastyäläise karettuva maataloustukiaissi. Kaik josta karettuva.

Mul ei tee suve eik talve kuka siä Arkaariammäel o. Rysselist nyy sit puhumattaka, mää en ymmär niit asioi lainka.

San vaa, et hyvä et jotakuta kiinnosta. Saahan siä sit präkät erilaiste asioitte kans.

Mää ole vaa tavalise surutoine poik niist asioist.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Kiitos Millan hianoosta sanoostas. Täälä blogimaailmaski voi miältyä johonki asioohin, vaikkei tunnekaan toista. Ja minkä tähäre pitääs täälä ruveta kaivamahan verta nenästänsä?

vilukissi kirjoitti...

Millan sano kyllä tosi hyvin sun plokistas! Se oli tyhyjentävästi sanottu. Mä kans tykkään käyrä täälä ja en ollu aikaasemmin ajatellukkaan, jotta sähän tosiaan osaat nauraa ittelles. Moon ollu aina sitä mieltä, notta sellaasen ihimisen huumori on tosi pitkälle kehittynyttä, ku osaa nauraa ittelleen ja tehdä leikkiä ittestään. Mikäs sen parempaa tilannekomiikkaa.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Täyskolloo on ihimisistä kaikkiin hätääsin hosupersusta mitä voi kuvitella. Joskus on pitäny tällääsenki ilimestymän istua puallensa ja tuumata asioota. Vaikiaahan soon ollu, sen arvaa kaikki. En tiärä mitolis oppinu maailiman tuuliis. Olisko mitää. Sen kyllä tiärän, jottoon turha simppaalla ihimisillen. En oo koskaa nähäny toisen ihimisen krökkyämises mitää järkiä. Jos saan jolleki oliolle hyvää miätä, oo siitä tosi ottettu.