maanantai 27. huhtikuuta 2009

Mä täs

Kylottaa lujahan vastata vilukissin haastehesehen antaa tuntomerkkiä ittestänsä, ku ei mua kenenkää oikiastansa tarttisi tunnistaa, ku moon niin vetääntyvää tyyppiä. Tairan ny kumminki vähä kiriootella, jos vaikka poliisi sitte kopsaas arkistohonsa pahan päivän varalle.

Kiartohaastehen alakuperäänen präntti oli joinki näin: Nyt (ja aiemminkin) on ollut paljon liikkeellä fakta-haasteita, esim. kerro 20 faktaa jne. Tämä haaste ei käsittelekään faktoja, vaan tuntomerkkejä. Kerro yksityiskohtia itsestäsi ja jaa ne muille. Haasta sitten 5 muuta bloggaajaa tekemään edelleen. Sain tämän vilukissiltä.

1) Mullon vaattehet aina päälläni ku seipähän nenäs. Kletuusnani pitää olla palio plakkaria, jotta saan kaikki leluni kulukumehan joukosnani. Sen takia ne roikkuu ja retajaa. Leluuhini ei kuulu paperossit eikä sytkät.

2) Ku vastahanna tuloo kauhian näköönen räkäjarru, mä voin olla lymmys sen takana. Nenän aluunen on ollu karvaanen sen koommin ku ensimmääset haintuvat rupes itämähän. Surasin niiren ensimmäästen kehitystä joka aamu ja ehtoo peilistä. En oo sen koommin palioosin peilihin vaharannukkaa.

3) Jos näettä jonkun raavahan oloosen äijän simppaalevan vaikkapa kenkiensä reimittämisen kans tai johonaki muus olemattomas napaloonnis, soon meleko varmahan sitte mä. Isoos ongelmis käy justihin päiv vastoon ja mun ulukoonen olemus ei palio hetkahra.

4) Siitäki mun eroottaa, jotta meleko varmahan puhua fläsötän sun puhees päälle ku rookatahan. Sano silloon mulle, notta ny on sun ittes vooro sanua.

5) Näin eileen tiäv varres mainoksen jonka jäläkehen jollaki rahalla saa syärä kolome tuntia niin palio ku maha vetää ja sitte alakaa tassin jytkeet. Harmi ku en keriinny lukia sitä hintaa. Ei sempualehen, mua ei kukaan näje koskaa sen enempää ravintolas ku tanssin jytkeeskää. Joku nopia syättölä on eriksensä. Jos ny tuallaasis paikoos tuloo tuntomerkkiihini passaava könttyrä, se EN oo mä. Mä en voi siätää ravintolasyämistä mihinää miäles. Mun aika ei kerrassaan kulu jotaki kylymää gurmeeta lautasellani siirrellesnäni. Ja koska se helevetin tarioolija tuloo laskuttamahan, jotta vois häipyä. Hyi olohon ajatuskin. Ja tua toinen homma on niin alakukantaasen oloosta, notten piittaa sekaantua siihenkää.

Mä haastan ny sitte hengenheimolaaset; Marin (väkitukkoilua) ja Arjaannelin. En ny tähän hätähän kekkaa enempää.

9 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

hyvin kiriootettu...pitää painaa miälehen, notta voi sitten kohorates kiakaasta heit ja sanua, notta "säkö se oot, niin monen kiriootuksen jäläkihin", vähä niinku fatseriinamainokses joskus vuanna jotakin. Tua viires kohta...alakukantaasta sanoot sä, sehän on vain halutun tavaran hyppyyttämistä! Et tykkää napaloora, piräkkö sä tarralenkkaria? (joku valopää sanoos ny, notta pysyy ne jaloos pitämättäki). Mullaki pitää olla plakkaria, minen tykkää laukuusta, enkä varsinkaa käsilaukuusta ... isäni orotti musta poikaa, päällisin pualin meni kaikki toivehis piälehen, mutta joku toteutuuki...vaikiaa tepastella korkkokengis ja kiikuttaa käsilaukkua följys; seisovasta pöyrästä syömäs se taatusti justihin tosi hankalas paikas flenahtaa olokapäältä kyynärtaipeesehen ja niin on kaikki ruuat rinnuksilla. Seisova pöytä...on siinä kans sanapari; onko se seisova pöytä vaiko seisovapöytä...maistellaan, se on tua vimppa.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

En pirä tarralenkkaria. Mullon aina kunnon nauhaaset merkkikoppurat, mikä kyllä sotii periaatehiani vastahan. Mutta ku oon vanaha äijjä, saan jo pitää kunnon kenkiä jaloosnani.

Alakukantaasuuresta sanon. Mulloli hyppööaikana aina hyviä kaveria, joirenka pyyrin lämmittelemähän jotaki tiättyjä tyyppiä. Ei mullollu sen kummepaa touhua ku muillakaa, mutta mä vetelin ensimmääsenä kipalehena ne lavahöylöökset vasta mihinä pirettihin jo korva suus. Eli kipales illas. Ja täs ollahan.

vilukissi kirjoitti...

Ei menny sitte viimmeenen valssi ollenkaan huanosti, osasit laittaa suus vaihees suus korvalle. Sitä sanotahan tilannetajuksi!

vilukissi kirjoitti...

(kun kommentoot, niin kirjoitat url -osoitteesi ymv. jotenki väärin, siitä ei pääse sun plokiisi ... itse tulen tänne mun omasta tekemästäni listasta)

vilukissi kirjoitti...

ny ku alootin tän kirjoitteluni tältä aamulta, niin löysin vian, miksi linkkisi ei toimi:

www.ulukopohojalaanen.blosbot.com

tosta linkistä puuttuu esim g -kirjain.

ja toisessa linkityksessä olit laittanut kommenttiisi
blogspot.ulukopohojalaanen.com

eli nurinpäin nuo sanat

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Niin, mullako täälä on joku väärin? Ei olis mikää ihime,ku oon tälläänen touhuloukoo. Mistähän tuakin sanonta on kotoosin. Ku oli ennen louoonotto punaanen, tuli kuulemma hiano ilima huamenna. Se louoontto, joka oli mulle kauan ilimansuunta, oli johonaki lännes päin. Oli vissihin iltaruskua.

vilukissi kirjoitti...

ei sulla siinä sivullasi ole mitään vikaa sivuosoitteessa! Vaan siinä, kun kommentoit ja laitat nimesi ja osoitteesi kommentoinnin nimi yms laatikoihin, niin siinä kirjoitat sivuosoitteesi nurinniskoin.

joo, meillä se oli luakoa ... on se kans kummallinen sana. Usein törmää murresanoihin, joita ei ole koskaan eläessään kirjoittanut, häävisti edes sanonunut itse, niin sitten ku ny kirjoittaa, niin välillä pitää oikein tavataki sanaa, notta tulis oikeen.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Kiitos, yritän muliahuttaa oikeenpäin. Pitää sitte tällätä rakas apuvoimiksi jonsen itte inaa.

Marjaana kirjoitti...

Huomasin vilukissilla kans tuon su nurinniskoin laittamisen osoitteisiin ja geen poisjattamisen, mutta mua se nauratti, varsinki ku allekirjoittaneella on iha sama vika. Ite oon nimenny sen aikuisian lukihairioks... tai mitese ny menikaa, etta ikina ei oo aikaa teha asioita kerral hyvi, mutta aina o aikaa teha ne kahteen kertaa.