tiistai 7. huhtikuuta 2009

Krannihin kylyvöölle

Rupian huitelemahan heinänsiämeniä kuallehen kräkkyairan yli naapurin laituumelle. Toiselta naapurilta periin kymmenen kilua tosihianon nurmen siämeniä. Nym meinaan lahajoottaa ne tualle pihan perän ökyisännännälle. Iltaaasin ja muuten hämäräs.

Mun pistää vihaksi ku tua Afrikas timanttivarkahis ollehen perillinen luuloo omistavansa kaikki miton olemas. Krannihin tehtihin uimahallit ja kaikkehen sisäurheeluhun tarvittavat pelikentät. Tuli tiätysti rapaa palio koloosta. Tua hyvillä evähillä syätetty oli kysäässy ostaa tuan meirän klasinaluusen, mitäs vuakralaaset puutarhallansa teköö. Vuakranantajamma vanaha atteekkari oli kuulemma saanu raivarin. Kantolaa ei myirä, ei osina, eikä paloona.

Öky keksii, notta se teköö meirän puutarhan viärehen pistävähän kymmenen meetrin levyysehen kaistalesehen uimahalin ja muiren kotustensa alta tulovasta ravasta kunnon auman. Soon toista meeteriä ylempänä ku tämän taloon maa. Joka vuasi se muistaa höylööttää siitä rintehestä kaikki roskat ja eroosio tiätysti pelaa.

Enoo kärryyllä miton tekeellä. Joka kerta ku taivahasta tuloo vettä, tua naapurin auma valuu pikku hiliaa meille tahtoo tai ei. Ny on kuallu parikymmentä meetriä tuata kräkkyaitaa. Ku naapurin puutarhurit kuluki kuseskelemas meillä, pistin välihin kunnon verkkoairan. Ny nostan tuata aitaa koko aijjan kaikellaasella puskarentalla, mitä plassilta löytyy. Ja tiätysti lapiiotten sitä valuvaa rapaa airan yli.

Pian tuloo taas ne krannin klasinaluusoriat ja sitä ennen mun jyväni on siälä rintehes. Voi ihimetellä öky, ku nuan on ruvennu kasuavamahan oriensa möyhentämiesen jäläkehen. Voi joutua arvon puutarhurit seliittämähän, mutta mä ostan käpyjä lisää jos perimäni loppuu. Pirän sen rintehen hyväs kasvus ja nautiskelen olostani puskan takana.

5 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Melekeen kuulosti soranjulistukselta! Muista mistoot lähtöösin, niin ei härän päivää! Soot teiltä ja muut o krannista!

Marjaana kirjoitti...

Kosto on very makkaraa!!

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Kumpiki teiston oikias. Jyrnii aikansa, sitte teköö vaistonsa varas.
Vuakraisännän pitääs laittaa aita kuntohon, kus soon meirän pualella. Viiren vuaren takaaset lupaukset om menny tuulehen. Pystyn oikee hyvin omihinki ratkaasuuhin.

tupakissi kirjoitti...

Joko on irulla? Voi kyllä mulla rupes huvittamha tua sun kuris...

Äijänkäppyrä kirjoitti...

On ollu pikkuusen kuivaa. Kyllä ne irut siältä tuloo. Kattoon, notton naapurin oriat jo möyhentäny. Ei varmahan lisäsiämenet pahaa tekisi...