torstai 23. huhtikuuta 2009

Hualtoruputti sekooksis

Mä tulin siihen kaivinkonestyämaalle ja ihimettelin, mikon tullu hualtorobotin. Ruputti möyrii sellaases jyrkäs irtomaarintehes ja meni välihin kuupelluurua alaha. Ku se näki jonku ihimisen, se yritti silimät ristis hiliaa surraten havartaa jotaki ihimisen taskusta. Sen konehen kuski ja joku apupoika oli pahalla päällä, ku oli jääny siinä kurakos öliynvaihto pualimoohin.

Mä yritin varovaasesti tiarustaa, notta miston kysymys. Ne äijjät sitte nupajaa kiiretten huuliensa välistä, notta ku tua ruputti meni tuanne konehen alle ja sai purotettua moottoriöliyt sankoohin se sai siitä konehesta jokku sätkyt ja meni tuallaaseksi. Mä sitte ihimettelemähän, jotta mitä se yrittää munki taskuulle tulla. Konesmiähet epäälli, nottoon menny vissihin joku kännykän näköönen kohta sen ruputin pääs prilleehin ja ny se luuloo koriaavansa ittensä jonku kännykällä.

Kylloli ruputtiki häjyllä päällä. Välillä se luikerteli pellikuarensa sisältä siihen savikkohon ja pian klapsahutti takaasi ittensä kuaren sisälle. Epätoivoosesti meni vooroon kutaki ihimistä kohti kauhian kankian oloosesti. Äijjät tuumas, nottei soo vaarallinen. Kuuppaa se vaan ottasta
kumohon, ku tuloo sun kännykälles. Kyllä siitä pian virta loppuu ja kattotahan sitte mikon kärähtäny sen kropasta, tuumasivat hualtohommihin joutunehet äijjät kylymäkiskoosesti.

Mulla kumminki läikähteli sisälläni piäniä säälintuntehia sitä konesta kohtahan. Tarkemmin ajateltuna mä surin tätini pualesta. Siten tiärä, mistä se tätini siihen unehen tuli. Ei oo ollu hengis enää yhtäkää pitkihin aikoohin, mutta toisahalta, unet voiki olla mihinä aijjas ja paikas hyvänsä.

Tätiäni surin sen takia, ku soli tavannu lentää sillä ruputilla kerran viikos osuuskauppahan ja ny oli ruputti nuan huanos jamas. Ei se tätiny ihan suaraa sillä ruputilla lennelly. Piänes puutarhamajas oli kopuunen, mihinkä se tätini käski sen ruputin mennä. Ku soli kopis se kones, täti vaan sanoo sille ruputille, notta ny taas sinne osuuskauppahan ja niin se puutarhamaja lähti lentämähän kirkonkylää kohoren.

Ajeli sillä ruputilla vissihin jokku muukki. Jäi vain silimäkulumahan, jotta siinä pihas oli toinen isoompi lentomökki ku tua tätini lennokki. Näytti sen kokooselta, jotta sillolis voinu teherä pikkuusen pirempiäki reisuja ku vaan osuuskauppahan. Minen vain ollu uneskaa koskaa sen toisen lentua nähäny.

6 kommenttia:

Millan kirjoitti...

Sinet kyllä telekkarilla mitää tee, kun sun unikanavalakin näytetähän tuallaasia scifiseikkaaluja :-D

Äijänkäppyrä kirjoitti...

En tartte en. Soon hyvä ku ei tartte eres lukia mitää tekstiä kuvan alta, eikä yrittää kuunnella mitää kiäliä. Juanet näis leffoos pakkaa vain olla aika erikoosia, muttei tarvitte ostaa pilettiä näytäntööhin.

TIPILIININ SIRKUTUKSET kirjoitti...

Voe, voe jot mie uon naaranna. Siul on nii kommiit unehet jot niist vaik kirjan kokkois.

Miul on kans olluna näit lentounnii mut mie si kyl lennän iliman roppuuttia. Iha vaa käsijäin lekkoottelen.

Hihihiii....Pirre

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Joskus nuas unis on oikee vauhti päällä. Kerran puallustin koko kylää syntymäkotoni perunakuapasta. Joku vihollinen purotteli koko aijan atoomipommia vanahalle taistelutanterelle, mutta minä poika vain ampuaasin jollaki torrakolla. Kaikki viholliskonehet kärys pian siinä isoolla pellolla ihan mäsänä, eikä muhun ollu ottanu yhtää kipiää ne atoomipommit ...

vilukissi kirjoitti...

heheehhhh....ei sulta vauhtia ja vaarallisia tilantehia puutu, yälläkään! Sanoosin notta elelet hyvinki viriiliä elämää. Monasti sanotahan häjysti, notta hanki elämä. Soot hoksannu hankkia sellaasen yähönki.

Toki mun ny täytyy sanua, notta lentämiset unis merkittöö kuulemma ennustajien miälestä joidenki pelekotilojen läpikäymistä. Yällä. Minä kans lentelen useen, mutta mä mennä viuhron käret leviällä ja väsynki joskus ja sitten joku rumaanen yrittää tarrata nilikkoohin kiinni, ku mä yritän karhaasta pakohon...minen koskaan öisin lentele huvikseni vaan ainoastaan pakohon. Joskus jopa läpi seinienki,niinku koko kaupungin Vinskikin. Tai näkymätön miäs.

Täälä päin tuata taistelutannerta onki, vanhaa sellaasta, uusista ny puhumattakaan, näistä nykyysistä ei vain jää mitään historiahan. Hope so.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Enhän mä tuas unes lentäny. Se tätihän sinne osuuskauppahen lenti. Mutta voi tiätysti lennokkiuni meriteerata jotaki vakavaa sialunvammaa. Oonki täs orotellu, notta pian tänne vastaa joku pääntautilääkäri ja toimitteloo mihinä ny mennähän.