keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

Ruaan myiminen ei kannata

Tuloo vaan miälehen, notta millähän sitä oikee kuiraallahan, ku ruakaa ei enää osteta. Yks ranskalaanen tosisuurten super- ja hypermarkettien firma tälläs kolomattakymmentä halliansa lukkuhun ja samalla pirätti kulietuskeskuksensa. Ensin alakuhun huitaastihin parisen tuhatta tiskinassua ja autokuskia kävelemähän parinsaran tuhannen muun kävelijän joukkohon.

Kauppa ei kuulemma kannata alakuhunkaa, ku tyhymät pelekialaaset on siirtyny halapojen purkkikauppojen asikaasiksi. Saksalaasten hyllyvarastokaupoos ja vähä samallaasis ranskalaasis ahtahis säilykespurkkipuariis on kyllä kuhinaa.

Tyättömyys ja maan epävarmat talourelliset olot on siirtäny vissihin kansan kissin ja koiranruaalle. Onhan nuas varastoos purkkitavaraki pualta halavempaa ku Ranskan ökyjen isoos hehtarihalliis. Pilliä pussihin laittanehen ketjun isoot pomot haukkuu koko ostavan kansan maan alle, ku neliäkymmentä vuatta sitte alakanu tavarataloorykelmä sukeltaa ny syväätti. Ei oo kuulemma ostajilla minkäänlaasta tavaratalookulttuuria. Kansa epäälöö haukuusta, notta jäliellä olova muutaman saran hallin plutoona vetääntyy kokonansa näppiä nualeskelemahan Eiffeltornin juurellen.

Ei mee näköjänsä hääppöösesti rakentamisen kaupoollakaan. Mennäviikolla yritin piipahtaa yhyres tutus puaris oikeella ostamisen asioolla. Ei ollu kaupan ottas kyltin kylttiä. Ovehen oli präntätty piänellä, notta moomma pirättäny kaupanteon. Yritin mennä toisehen. Yks kaveri ilimootti tekstarilla ihan sattumoosin, notton ny siälä tyhyjennysmyynti. Siältä kuulemma olis saanu hyviä kolehia halavalla.

Täs maas on muutoonki aika vilikasta firmojen häipyminen ja uusien tuleminen. Ei kannata tryykätä kenkäpuarihin, mihinoli vuasi sitte hyvät ja halavat valikoomat. Kauppa saattaa olla ihan tyhyjä tai siinä myirähän ihan jotaki muuta ku kenkuumia.

3 kommenttia:

Hanneles bokparadis kirjoitti...

Maailmaa ei aina ymmärrä, poikani kaverit käyvät kauppojen roskiksista hakemassa suuria määriä ihan hyvää tuoretta ruokatavaraa..

vilukissi kirjoitti...

himisiä laitetahan pois suarittavasta päästä ja siivoojista alakaen, ku pitääs vähä laskia kuinka suuri on johtamisen taso. Siälä ne suurimmat kustannukset on. Siis niinku pakakkatasolla. Oon miättiny, ku laitetahan isoja halleja pystyhyn ja osaahan niiren kustannusarviota ny vähä ounastellakin, notta millä ilivehellä ne saarahan aijankaan kans peittohon. Asiakas ääneestää kintuullansa ja jos samanlaasta ruakaa saa jostain halavemmalla, niin ihimekös tua on, jossei peräs mentääsi.
On kuule Seinäjojellakin vilikasta, ainakin liikkehien paikkojen vaihroolla, sitä minen tajua. Jos on oppinu tiätämähän, mihinä on muatitalo maija, niin sitten sei ookkaan enää siälä vaan siinon joku muu liikes, tiimaria minen oo enää viittiny kattellakaan, jossei oo tajunnu kattua netistä osootesta kotua lähties.
Hannele tuas kommentissaan on tosi oikias!

Mansikki kirjoitti...

Ei se sitte piräkkää paikkansa se sanonta, jotta tyälläki elää mutta kaupalla rikastuu. Niinhän ne Suamen euroviisuulijatki yrittää ny vakuttaa Oslon kisoos. Vai olisko ne kaupan herrat jo rikastunu tarpeheksi, jotta voi panna luukut kiinni.