perjantai 19. maaliskuuta 2010

Paikka paikoon paikkaamattomiaki paikkoja

Lehemänkokooset reiät teis ja karuus ei oo tiätystikkää mikää estes kuluulle. Monis autooshan on kuskin sylys sellaanen etupyrien kääntelyratti ja aina voi hellittää pikkuusen kaasupoliintaki. Jaloonkulukijat pääsöö hianosti monttojen kannaksia pitkin vain piänellä hirastuksella.

Pimees liikennöönti on pikkuusen sitte romurallia. Ei oo hääppööstä vanhuksilla ja vaivaasilla, jokka liikkuu sähkömoottorilla kulukevalla pyörälavittalla. Ny on palio sellaasia paikkoja, jotta soukalla lavittalla ei pääse etenpäi kaatumati rooppiihin. En itte haluaasi olla valakoosen kepin kans kulukeva sokiakaa. Kyllon vaaroja joka paikka täynnä näkevällekki.

Telekun ykköskanava haastatti istumakulukijoota. Monilta oli menny tutut reitit ihan prilleehin. Lavittalla ei pääsny enää kotopihasta mihinkää. Sensaatiohakuunen toimittaja oli sitte tällänny yhyren uhumamiälisen paapan päästämähän oikee rallia lavittallansa. Rytäkäs paapan karvahattu ja tekarit putos hyppivästä kyytistä. Oli varmahan tähärellinen irea toimittajalta.

Ny ei oo hynää koriata sivuteitä tai katuja. Pitää repiä pääkarut auki ja tällätä sinne uuret sontaröörit ku EU vaatii jätesvesien puhuristuksen ensvuaren loppuhun samoon ku Suameski. Taisi meiränkylän röörimiähiltä unehtua jotaki tiänalta. Alakuvuaresta saatihin parin vuaren tyä valamihiksi ja hiano pinta tiähän. Ny tiä on raastettu justihin yhtä auki taas. Onkohan joltaki duunarilta jääny kintahat pijen aluusehen?

Tanttuhunki joskus ittensä pukeva liikennesministeri julukisti justihin tiäohojelmansa. Kaikki valtakunnan moottoritiät tällätähän viiren vuaren aikana huippukuntohon. Ei toimitellu halaastua sanaa rapaantuvista sivuväylistä. Ei taira kulukia itte ku pääväyliä frouva.

2 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Melkein sanoosin, notta unohtu ne, kintahat pijen aluusehen, joskus vaikuttaa niin pahoon sellaaselta hommalta. Ministeriä pitääs kuliettaa justihin niitä pikkuteitä pitkin, laittaa se sinne itte menemähän, pimiänpäihin aamuusin, niin ymmärrystäki vois löytyä. Ja maalaasjärkiä.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Ministeri taitaa istuskella vain limusiinin takapenkillä ja lueskella tärkeetä paperia.