maanantai 15. maaliskuuta 2010

Nyt kotopihaa ja tupaa koristamahan

Käytihin eileen pikkuusen kattelemas antiikkikaupas uusia pihakoristuksia muavitonttujen tilalle. Kunnon kivi ja rauta on meiränki pihas mukavampaa kattella ku joku rahavahanomaanen kuttaperkka. Samalla tuli tupahanki kattottua ihan uutta ilimestä.

Jätettihin Ferrarimma puarin porttipiälehen. Joku oli pirättänäny sakun aivan liian likille. Hajukin viälä tarttuu. Kotona kaara tiätysti koristaa porraspäätämmä. Tallistahan sei mihinkää näjy.

Tämä pattas passaas postilooran viärehen. Se niinku pikkuusen antaas vinkkiä uskonkiriakauppiahilleki, notton kirioja omasta takaa. Niinku Maon, Hitlerin, Kekkosen ja monen muun herran raamatut.

Vähä viälä aprikootten, notta passaasko tämä etupihalle katajan (Juniperus Kommunis) viärehen vai raahaasko oikee klasinaluusehen. Pitää tuumata. Tuas takana olis hyvät tolopat krillookatoksehen.

Kokokivestä nikerretty klottoofati taitaas purota pesuhuanemma laattian läpi. Rakas kyllä pikkuusen esmentelöö piha-allasta, mutta minkäs teet. Soon niin hiivatin raskas, tua allas meinaan.

Nämä tolopat ja niiren hatut tuloo tiätysti pihan perälle naapurin luumupuun oksan aluusehen. Niistä teherähän sellaanen pikkuunen kaffittelupaikka hianojen ilimojen varalle.

Tämä kuva on vääräs kohoras. Kuuluus heti sen italialaasen maranellolaasen viärehen. Ulukoportahamma ku on joinki teennääsen olooset ja kusiaaset nostaa hiataa saumoosta kesääsin.

Vasimen pualohoonen passaa grilloopaikan viärehen tyynnyttelemähän makkarat polttanutta grillaajaa. Oikianpualohoonen vois olla väliästi syreenipuskan viäres sympoloomas kasvimaan kovaa jokavuatista tyätä. Ei oo väliä, vaikka äijä hakkaaki jotaki uutta pattasta.

Rattastaja tulis pyykkitelinehen viärehen turpa kylälle päin. Sanoma olis, notta kyllä lähtöö. Toisen tällääsin etanavahariksi mansikoolle. Jonsei limanuliaskat tuata pelekää, ei sitte mitää.

Laatoosta varmahan tulis pikkuusen jalakojenaluustaa siihen painavan pesukupin viärehen. Tua flikka sais olla siinä altahalla tukkaansa pesemäs. Kivi vaan pitää hakata kalapeetilla irti sen mahanaluusesta.

Tämä tuloo makuhuanehesehen. Olis niinku kullalle muistutuksena paikallisesta ritarista.

Pesufarin paikka vois olla siinä kaffittelupaikan ääres. Sais käsiä peseskellesnänsä peilistä vahatara onko krilloonokia tullu ottahanki. Ovet tiätysti vaihretahan nykyysihin.

Tästä tuloo uusi sänkymmä pääty. Soli yksmiälinen päätöksemmä. Kyllä unekki rupiaa olemahan palio tasaasempia.

Kameran meinaan ottaa epävarman rikikameran varalle. Tairan teherä autotallista rainateatterin, ku Ferraria ei passaa piilootella.

Nämä tiätysti tuloo nykyysten patteriemma tilalle.

Kaupas voi asioora vaativillaki toivehehilla. Täs kuvas on vain pikkuunen osa puarin varastua. Asiooresnansa lompsa ei oo sivuseikka. Melekee joka tavaras oli vähintään neliänumeroonen ekuhinta. Tästä voi kattella enämpi valikoomaa. Muv vika ei oo, jos on liian vähillä kiälillä kirioottettu taloon esittely.

Sivun yläreunas sanon, notton kaikki totta mun pränttini. Narrasin pikkuusen tuasta Ferrarista. Oli niin isoja hintoja nualla kivillä, notta se Ferrari rupes tuntumahan halavalta kakkosautoksiki ja jo melekee omalta. Solis niin kätevä kauppareisullaki. Kauppias vois sitte peräs tuara ostokset kotia. Autohon ku sopii sisälle tavanomaanen lompsa kuskin ja apukuskin lisäksi, nottei tarttisi sen pualehen paljoosin velaaksi ostella.

3 kommenttia:

Hannelen paratiisi kirjoitti...

Ihania!

Annu kirjoitti...

No totta mooses oli kivaa luettavaa. Tää teki mun päivästä tosi iloisen. Nyt on markilla mukava kulkea ja myös katsella kivitavaralle paikkoja. Täytyyhän sitä olla meilläkin, ettei naapurit pääse sanomaan jotta ollaan jotenkin tylsempiä kuin muut ;)

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Hannele ja Annu: Tottahan tuallaaset kivet mukavia on, jos ei vaan niiren uhkaavat muarot rupia peliättämähän.