torstai 25. maaliskuuta 2010

Iniääset on täälä

Hirviä talavi on vissihin sivuutte, ku kuninkahallinen luannon ihimettelylaitos väittää sääskien kömpinehen talavikoloostansa inisemähän kesää korvihin. On kuulemma ilimoosta kiinni, niinku säätilaki, tulooko niitä lisää eli ei.

Nojoo. Tyätä se on hörhiäästen vahtooki. Muaki on monta kertaa karuttanu kun en menny aikoonansa opistosta päin mettäntutkimuslaitokselle töihin. Mikä olis ollukkaa kiintoosampaa, ku tutkia eläkesikähän asti tukkimiähen täin sukupualielämää.

Voi täs maas joku sääskiki olla. Oon oikiasti nähäny muutaman vinkujaasen kymmenen vuaren aikana. Moon kyllä pikkuusen väärä ihiminen puhumahan sääskistä mitää, kun en näje niitä Suameskaa. On joku varielus tullu, ku nahkani haisoo eltaantunehelta sääsken pistimehen. Haisusta on tullu vissihin sukuvika, ku perillisenikään ei tiärä mokomista elukoosta palio mitään.

Ev vaan oo haavoottumatoon mäkää. Täälon jotaki justihin silimällä eroottuvia piniääsiä, jokkei pysy eres sääskiverkkojen takana. Tuallaanen ku mua tääkää, kohoralla on monta päivää isoo kutittava puunanen paukura. Otuksia ei oo onneksi palio.

En oo Suameskaa ihan täyres turvas ilikeeltä pikkuperoolta. Jos on paarmoja likelläki, mun ihos on pian sokurinpalan kokoosia koloja. Paarma on silloon pikkuusen käyny järsääsemäs tuaresta lihaa. Jokku väittää, nottei hirvikärpääset pure ihimistä. Sov vales. Varmahan puroo ja lujaa. Nua sittiääset ei taira olla kaupunkipaikoos. Mun asumasnani kaupunginosas kyllä.

Tällääsis hommis ei taira sääskistäkää olla palioosin haittaa. Vai onko justihin nämä ny sitte niitä ?

2 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Mua ei liioon sääsket syä, ei oo sellaasta verta, notta kelepaas. Kyllä hirvikärpääset puroo, ainakin jotakin kipiää ne teköö,Minen niitä oo nähny, mutta kaveri on, paarma saattaa puraasta, mutta se on siinä. Onneksi. Mukava tua pallokuva tuas kuvas, en saa päähäni mistä son osa, mutta pitää olla aika kovapäinen, ku sinne pystyy menemähän, koriaako nua sitä pallua vaiko pesöö?

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Äijjät pesöö vuaren 1958 maailmannäyttelyn kunniaksi tehtyä klumpputornia nimeltä Atomium. Siihen tällättihin joku vuasi taapperin uus kiiltävä kuari. Googlesta löyrät Atomium sanalla palio tarinaa klönttitornista. Kunkkua piretähän muutoon linnas kilomeeterin pääs tästä turismojen äimistelypaikasta.