torstai 11. maaliskuuta 2010

Rosvot kouluutuksehen

Rosvot ei viitti enää kauteerata yäsyrännä. Päivällä ne ättyrehtää niin huanolla nikaa, notta trenkää kyllä imehrellä ammatinvalintojansa ja ennen kaikkia ammattitaitua. Iränpualohoosista maista tullehet vissihin luuloo, notta ku ihisiä vilajaa joka pualella, kukaa ei huamaa pikku ryästöjä. Havahruun torellisuutehen, ku karun vastaakkaasella pualella oli pyhänä ehtoopäivällä käyty tavallisen ihimistuvas. Poliisi tuallaasia kiriootteli lootahamma ja pyyti sanomahan, jos on nähty jotaki epämääräästä.

Naapurin rosmojen kansalaasuuksia ei vissihin viälä tiäretä, mutta uskoosin notta pian tiäretähän. Viimmeviikolla joku älykköporukka rosmos jonku pikkuusen korukaupan ja pinkaasi karkuhun. Juaksu ei vissihin maistunu, ku punaasis valoos otettihin nuarelta frouvalta auto persustan alta. Frouva siinä esmenteli tuallaasta touhua ja sai kualinkuulan kallohonsa.

Varmahan täyrellinen suunnitelma meni mönkähän, ku justihin ampumiskohoralla sattuu olemahan kaks poliisia. Niillei ollu pyssyjä ja kanksterit kerkes hetki olla saalihin huumas valloottamasnansa koslas. Muutaman minuutin. Olishan niillä helyyllä varmahan ollu irempänä ihaalioota.

Naapurikaupungis oli oikee kangsterimeininkiä. Rosvot paineli timanttikauppiahan kotia. Akka ja kakarat otettihin panttivangiksi ja kauppiasta lähärettihin muiluuttamahan kauppaa tyhyjäämähän kiiltävistä. Homma kesti melekee vuarokauren ja rosmot sai hyvääsen saalihin. Asialla on niin palio näkijöötä, jottei kestä kauaa ku rosmot kuunteloo, jotta seuraavat kolomekymmentä vuatta on rauha maas ihan pikkuuses sulle järiestyväs kopis.

Pankkiautomaattien tussahuttelijat on oma lukunsa. Paliokohan poksahrukses färiääntynehillä ja palanehilla seteliillä on ostoarvua? Ku automaattia sitte viälä yritetähän räjährytellä iliman minkäällaasta panostajan kouluutusta. Häpiällisintä oli kaharelle sankarille ku koko pankki kaatuu päälle. Ei noo enää häpeemäs.

Hilian päästettihin pahanoolta irti isoo joukko tosirosvoja, ku vankiloos ei oo enää kuulemma tilaa. Ov vissihin kokoontunu taas sama porukka taltehen ja lisäksi isoo joukko iränsuunnasta tullehia toivesmatkaalioota. Ainaki nyt täs maas ollahan tupinas linnahan tuamittujen kans. Nei maharu enää mihinkää,mutta naapurimaasta on luvas koppipalavelua hätähän. Olis varmahan monelle hianua päästä ulukomaille istumahan, vaikkei luukusta vissihin palio maisemia näjekkää.

Jotaki politiikka ny taas tuli pelihin, ku hyväksi siivotut kopuuset ei kelepaakkaa palavelua havitellehelle maalle. Ei pystytä kuuleman mukahan valavomahan rakkahien oikiallaasta kohtelua. En tiärä ihan varmahan, pitääkö naapurimaas tällätä itte sellinsä telekkuki auki. Jos nuan on, mihinä on naapurin kunniootus silloon.

4 kommenttia:

Hanneles bokparadis kirjoitti...

eihä se kansalaasuus kuulu asiaan

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Sehän kuule Hannele vasta kuuluuki. Tämän maan kotimaaset osaaki olla rosvoja joskus. Luin justihin iränpualohoosen palakkamurhaajan ja täkälääsen tilaajan välistä poliisin nauhoottamaa puhelinkeskustelua. Häikäälemättömät ja mitää pelekäämättömät on konstit. Piäni "inhimillisyys" puhelus oli murharilta; "asiakas on aina kuningas."

vilukissi kirjoitti...

Olihan tapahtumia. Moon ollu täälä kans pahalla päällä, ku yks puukottaja tuli vastahan, ja minoon luullu, notta se on tiilinpäitä lukemas. Onhan se voinukki olla kylymimmän aijan talavesta, mutta tuas mennä konhoosti,(ellei ollu laitettu lomille), notta mee ny kokeelemahan, notta pärjääsikkö. Onneksi sei asu enää seinäntakana. No, tuskin se koskaan mua havaattikaan asuesnaan tos vieres, minä olin sille aina kiltti ja sanoon huamenta. Päätin pysyä ystävällisiis väliis, ku parvekkehet oli aivan viäretysten, nottei joku lomanaika se olisi käyny siivuamas tätä huusholliani omin luvin. Tuo sana imehrellä...että se toi muistoja mieleen, mumma tapas sanua niin, mä sanon ihimetellä. Aika hassua, ku niillä kaikilla (siinä toises postauksessas) on siniset vilikut, täälä non keltaasia. Täälä saa olla vain hälyytysajoneuvoos siniset vilikut.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Vilukissi: Liikentehes kärsitähän kaikellaasis säännöös torellista ja suurta inflaatiota. Tairan hommata ittekki sellaasen hianon sinisen väläkyn ja mölykonehen ja tällään ne koslahan kiinni. Keltaaset vilikut ov vissihin nynnyjä.