keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Puupäitä piisaa

Sain kullan purotettua metron päättärille. Sitte rupes takaa kuulumahan hirviä hätäsireeni ja siniset valot leimus notta ihan silimät alakoo nykimähän valojen taharis. Ensin luulin, notta mua ja kopiisnansa kököttäviä rakkia luullahan kangsteriiksi. Valamistaannuun jo pirättämähän koslani.

Hätä oli varmahan suuri, ku autot lakos kaistoolta pyärtänöölle. No siältä takaa tultihin siviiliautolla, johona oli metron lipunkuva pyllys. Oliskohan muruni lähteny köröttelemän iliman pilettiä ja se hätäänen vilikutti sen perähän. Oikaasin pikkuusen reitiltä ja olin pian taas metrolinialla. Sama pelliloota ajoo aina vaan jotaki perästä ja huuratti ujeltimiansa, notta viäläki korvat soittuu.

Mun jakeluhun ei oikee oo sisääntyny, jotta minkä tähären puupäätä saa huurattaa ja sinistä väläkyttää poliisien ja ampulanssien lisäksi lipuntarkastajat, sähkö- ja kaasulaitos, rahankulietusautot ja monet epämäärääset siviiliautot, joihin ei oo mitää flätkää tällätty muuta ku vilikku ja mölykones.

Soon varma, notta turhanpäiväänen vilikuttelu ja metelinpäästö pirättää torellisuuren tajun kulukijoolta. Ei oo yks ja kaks kertaa nähty ku pollarit huurattaa ristookses, nottei tarttisi punavaloja vaharata. Noon sitte seuraavalla terassilla kaffilla tai kalialla. Pysäkööttemispaikanki saa heleposti mihinkä vaan, ku pistää valon ja melun rallattamahan. Kukkakaupasta voi sitte rauhas valakata orvokkia kullalle tai asiakkahalle viämisiksi. Näin eileen tuan kukkakauppavilikutuksen.

Melekee joka sivutiän alakupääs on ajoneuvolla ajo kiälletty ja viälä varmistettu loppuvan tiän merkillä. Harvoon merkit on totta.Voi olla kiälletty ajosuuntaki, mutta ei merkit liikennööntiä haittaa, eikä ympyräs oo temppu eikä mikää vääntää vastavillahan. Omat säännöt ne olla pitää.

Eilises leheres oli isoo päällekiriootus, ku poliisi oli mennu kuuliaasesti haistelemahan kuskien henkiä tiäv vartehen. Kuurestakymmenestä yhyreksästä tarkastetusta peräti 57 ei ollu kännis. Känniasteesta riippuen kortti otettihin raakimman jälähen kolomeksi tai kuureksi tunniksi poliisin haltuhun, jos sattuu sellaasen kortin omistaa . Seittemällä voimas olevaa korttia ei ollu. Kaharella ei ollu tullu föliyhyn minkäänlaasta henkilötoristusta. Muutamas autos oli jopa kaikki paperit kunnos. Vain yks auto ajoo vääris kilivis.

2 kommenttia:

Hannelen paratiisi kirjoitti...

Juoppojen tarkastelu teitten varrel tärkee homma, karmeeta kun tuollaset kusit vaaraksi toisill.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Hannele:Koppalakkien piänen otoksen perustehella puhallustestit on tarpehen ku viiresosa ajajista kärähtää. Testi oli tehty lauantaina ja pollarit ajaa ittekki silloon kännis. On maan tapa.