lauantai 20. maaliskuuta 2010

Pitääs kattella etehensä

Viis pyäräälijää kuali maajjussin traktorin alle ku kuski ei nähänäny etukuarmaajas roikkunehen rehupaalin takaa muita kulukijoota. Moni muu loukkaantuu pahoon ja joku pikkuusen liävemmin. Kuskin miälestä aurinko häikääsi ehtoopäivällä, nottei sentähären havaannu kevähän ensimmääselle pyärälenkille lähtenehiä eläkelääsiä.

Hevoosenkasvattaja sanoo kauhistunehensa ku näki liiskauksensa jäliet. Ei mikää imes, ku traktorinsa oli vihiriä kerrostaloon kokoonen hirviö. Hevoosenkasvattajalla ei päläkähtäny päähän, notta korialla ilimalla hänen tuttunsa saattaa lähtiä tahkuamahan polokupyärää. Summis sitte vaan heinäpaali kuarmaames tallia kohoren.

On tainnu isäntä kuuhaalla syysviliojansa vasimelle ja oikialle, eikoo perustanu paaliansa nostaa etuhorisontin ylä- tai alapualelle. Ei oo vissihin kymmenihin vuasihin ketää muita ollu kulukeella sillä tiällä ku itte hevoosmiäs.

Suameshan yks jaloonkulukija liiskaantuu samalla lailla lumirattorin ala. Tällääsihin onnettomuuksihin ei osaa sanua mitään. Ihimetellä vain pitää, ku nykyrattoriista varmahan näköö kunnolla joka suuntahan, jos kuski ei oo ihan hölömö tai kännis. Mulle ainaki olis tosi erikoosta ajella vaikka noukkapelli pystys liikentehes. Konespelli on varmahan ihan yhtä läpinäkymätöön ku muavitettu heinäklönttiki.

Pyäräälijöören oikeuksien kunnioottaminen on täs maas pyhä asia. Vaikka johonaki onnettomuures pyäräälijä olis vääräs, aina moottorilla liikkuja tuamitahan. Taitaa olla ny kuuskymppisellä yli ajellehella hevooshommat ohi moneksi kymmeneksi vuareksi. Laki on raaka tällääsis hölömöyksis.

Jk. 20.3 klo 14.24 Nyt on poliisiki kekannu, jotta tallimiäs on kuliettanu peräti kahta rehupaalia silimiensä korkeurella. "Kyllä mä siältä paalien alta ihan hyvin näin", rattorimiäs seliittää. Hevoosenkasvattaja pitää aurinkua suurimpana syyllisenä kolarihi. Auringon laskuhunhan seinäjokinen miäski ryyppäs Sorsanpesäs.

2 kommenttia:

Kirlah kirjoitti...

Syksyllä tapahtui meidän lähellä risteyksessä tällainen onnettomuus:
kauhakuormaaja ajoi risteykseen, kolmion takaa tuli auto hiljentämättä ja pysähtymättä, auto lensi liikennemerkkiä päin.

Kuski vietiin tajuttomana ja pahoin loukkaantuneena helikopterilla Kuopioon, seurasimme tapahtumia ihan naapuritontilla.
Syy oli autokuskin, on tunnettu paikkakunnalla mistään piittaamattomasta ajotavastaan.
Niin jottei ne traktorikuskit aina syypäitä ole.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Traktorit on tosiharvoon kolariis. En muista kymmenen vuaren aikana yhtään toista täs maas.

Väkevä maanvilijelyskunta ku on, kylämmä raitilla seilaa koko aijjan hyväntapaasia kerrostaloon kokoosia maataloushyäkkääjiä.

Varmahan liikentehen takia sesonkien kampanjat teherähän yällä. Kus liäteshommat, kylyvöt ja saronkoriuu. Ainaki sesonkien liikennes tapahtuu enimmäksensä pimiällä.

Mulla ei oo sen enempää ku kravettikaulaasilla autoolijoollakaa traktorikuskia kohtahan mitää huanua sanottavaa. Päiv vastoon. Korkiat vekottimet eroottuu hyvin liikennespuurosta ja kuskit näyttää varmahan aijoos vilikuulla meininkinsä.