torstai 18. maaliskuuta 2010

"Korttelipoliisien tikapuukänni You Tubeen"

Tuallaanen päällekiriootus oli leheres joku päivä. Samana ehtoona kännykällä ottettua vireota saatihin ihaalla telekuski. Oli pikkuusen lainvartijat tontturas ja kaatulivat pitkin ja poikin vilikkahalla tiällä. Sitä se tikapuukänni vissihin on. Mulle uus ilimaasu.Onneksi niitä kaatuulijoota oli oikee kolomehen asti. Aina oli pari äijää nostamas kaatunutta ylähä, mutta huteraa soli kolomisinki kaulaalla.

Tottahan sitä ny karnevaalihommis oli pikkuusen maisteltu jotaki liäntiää ku kerta muukki. Sitäpaitti olihan ne karnevaalit melekee sivuuttekki jo kuulemma menny. Muutaman tiiman perästä olis kumminki ollu vapaa-aika, jonka kovien hommien tekijät aina ansaattoo ja siinei oo mitää karehtimista. Oli ollu kylillä viälä joku poliisi vissihin joinki träilläki, ku oli poliisi sitte koriannu huanojalakaaset kulukijat kotiansa.

Poliisipäällikkö tiätysti pahootteli alamaastensa pualesta, mutta mainaasi, notton karnevaalit vähä tuallaasia. Ainaki telekus pikkuusen lupaali jotaki sanktioota sankariillensa. Ei sanonu mitä, mutta varmahan jotaki isällistä puhuttelua ja kuka tiäs pikkuusen koivuniämen herraa persuuksille.

Joku vuasi sitte uus liikennesministeri toivoo poliisien ryppäävän virka-aikana entistä hillitymmin. Erityystoivomuksena esitti, jotta jos ryyppäättäki, äläkää viittikö sitte autolla palioosin ajella. No nämä karnevaaliherrat ei olisi tainnu ratin taa kynttää millään konstilla. Ei varmahan eroottanu autua ja lammasta toisistansa.

Nojoo. Aamulla se vireo oli viälä nähtävis.Oli vissihin jonkun verran ollu arkaluantoosta aineestua, ku oli otettu pois putkelta. Pahoottelen, ku en havaanu muistihin tällätä.

3 kommenttia:

Hanneles bokparadis kirjoitti...

luulin et poliisit esimerkkeinä muille

vilukissi kirjoitti...

Johan nyt. Minen oo koskaan ollu töisnäni juavuksis, jonkunlaanen krapulapoikaanen on joskus saattanu olla, sen kun saan aina, vaikken ku ottaasi klasillisen mutta mun on pakko ny olla paavillisempi kuin paavi itte; minen hyväksy millään lailla minkään pelastusviranomaasen juapottelua tyäaikana!! ...ryypätä virka-aikana hillitymmin...jestas sentään, poliisipäällikön tulis ny olla isoo esimiäs ja sanua, notta poijat menöö ny kotia miättimähän, mitä tuli tehtyä ja jossei mee perille, niin sitten hoitohon ja jos ei sittenkään, niin potkut persuksihin. (viäläköhän tua hoitoonohjaaminen on pakollista ennen potkuja?)

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Hannele; niin sitä luulis, mutton lapsenusko turhanaikaasta.

vilukissi; karnevaaliis voi samaastua väärähän porukkahan. Pitää ymmärtää. Monta pollisipoffaaki on täälä teheny palio sellaasta ympikännis, mitei moni rosvokaa osaa.

Sun plogis heriaa erroria ku sinne yrittää kommentoora. Pitääs vissihin sanua nätimmin.