tiistai 30. maaliskuuta 2010

Hampahat irves lenkille

Suamalaaset on jonku arvonnan jäläkehen EU:n kovimpia kuntoolijoota. Tokana on Ruatti ja sitte Tanska. Viros ei liikahrella turhain päitten suurin surminsa.

Suamalaasilla on eileen julukistetun tiaton jäläkehen hampahat irves kuuntoollesnansa. Ei oo niin väliä mistää liikunnan ilosta, ku on lekuri määränny piänentämähän eturessua kualeman varootuksilla. Lenkkeely alakaa vissihin sitte vasta, ku on hälyytys päällä. Niinku keskimäärin.

Minen tiärä, minkä tähären täälä maas liikutahan. Ei ainakaa minkää peloon takia. Sen voi päätellä siitä, notton ihimisillä hymy herkäs ja ystävälliset tervehrykset. En voisi kuvitellakkaa näkeväni Suames hiihtämäs tuhansia ihimisiä vesisatehes kuran truiskues larulla. Täälä oon huamannu ihimisten nauttivan liikunnasta niin, notta tälläänen jurrikkaki tuloo hyvälle päälle kattomisesta.

Pelekut on urheelukansaa, mutta enimmäksensä kalialasi käres istuhaltansa. Potkupallo ja pyärääly on näille kaikki kaikes. Pyärääly on siitä ihimeellistä, notta liikuntana sitä harrastaas pitää kaikki vehkehet olla niinku jollaki Tom Boonenilla. Samallaaset mainoksekki taminehis ja tiätysti sitte ajetahan isoos laumoos niinku kokaiinista monta kertaa kärventyny huippusotkija Boonenki.

Vaeltaminen karuulla ja pitkin peltokujia on tosi suasittua. Ei tiätysti yksistänsä ku hirvees laumoos jonku järiestön tempauksis. Pakollisia varustehia ei tunnu olovan ku vaelluskengät. Muuten näyttää kelepaavan ihan tavalliset vaattehet. Jollaki on yks keppi kourasnansa ja jollaki molemmis.

Mä en oikee inaa laumoos lenkkeelyä. Moon sevverran mettäpöyröö, notta yritän kulukia sellaasis paikoos, mihinon maharollisimman vähä muuta sakkia. Enny löytäny justihin lukemaani tutkimusta. Siinä sanottihin joinki niin, notta laumoos mariaaleminen tuaa liikuntahan hyvää miältä ja intua ja on tehokkahampaaki ku yksin tehtynä. Mulle ei.

2 kommenttia:

Hanneles bokparadis kirjoitti...

pakko liikkuu, muuten streikkaa sydän

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Kannatta tosiaan liikkua, sillä elämä on ihmisen parasta aikaa.