torstai 21. toukokuuta 2009

Lähtö eres

Rakkimmaki on jo havaannu, notton jotaki matkatouhua vireellä. Ne tuas haukotteloo muka niinku toisina koirina ja viästittää hermostunehille ihimisille, nottei me mistään tiäretä tuan taivahallista. Jonkullaasta ihimisen ohojausta ne näyttääs tarkoottavan, ku on niinku fiilipyttyjä. Muka.

Oon täs hilioollensa tällänny peräkärrytupaa matkakuntohon. Palio helepotti, ku sitei tarvinnukkaa sihtoottaa katsastukses. Akkani vissihin kans kiriootteloo Vanhasen kans, ku silloli menny kuutonen ja ysi sekooksihin. Ei sitte muuta ku ilimaa kummiihin ja kattoluukku seliällensä ja tiätysti vain pikkuusen usvaa putkehen. Lomalla ei saa hötkyyllä tiällä eikä kapakoos.

Yhyren meirän perheenjäsenen kikkiperillinen asuu Brnossa. Oikeen kiriootettu tua Brno. Son Tsekin tasavallas olova kaupunki, jokon vissihin aika lailla suamalaanen luannoltansa. En oo ollu koskaan, mutta tuasta kaupungista oli kymmenkunta joukkuetta kymmenen hengen suunnistusviästis Ruåttis joku viikko sitte ja siitä tuallaasta aprikoottin.

Kiriootan tähän rakkahasehen päiväkiriahan olosuhtehien olehellisista muutoksista, jos saan viisahan konehen kynsihini. Tai pikemmingin jonkun langan, millä heilahuttaasin ihimettelyäni taivahan tuulihin. Konehen ittensä meinaan ottaa joukkohon ja trimmata sitä pikkuusen parempahan laihin. Soon ny niin täynnä kuvia, jotta pakkaa vaan simppaalla, ku siltä pyytää jonkullaasta avuusmiälin olemista.

Oon hyysänny tuata mökörööstä reissulle eileen ja ny. Naapurin Raymond tuli kysymähä, nottonko vakantie (loma) ny eres. Sanoon, notton. Ei se enää kysele mihinkootta menos, ku sen miälestä naapurikaupunkiki on käsittämättömän kaukana, vaikkei oo reunahan ku viis kilsaa matkaa. Sanoon sillen nottollahan Brnohon menos. Pyäritteli kaaliansa. Muttei Tsekin tasavalta sanonu naapurille yhtää sen enempää. Hyvää matkaa, pulujen kasvattaja kuitenki havaatti toivottaa...

11 kommenttia:

Marjaana kirjoitti...

Turvallista matkaa! Toivottavasti reissussa sattuu ja tapahtuu, jotta saahaamme kuulla taas ihimeellisia tarinoita ulukomailta. Miten ne ihimiset siellä osaa olla.

Arja kirjoitti...

Hyvää lomaa!

Pakkaaminen ja etenkin purkaminen on kamalaa touhua. Meiltä lähti eilen osa tavaroista täältä Espanjasta kohti Suomea. Mies purkaa ne ennen minun saapumistani. Se on hienoa se!

Mansikki kirjoitti...

Hyvää ja turvallista matkaa!

Arjaanneli kirjoitti...

Mahdottoman mukavaa matkaa teille! Ajakaa varovasti perille asti!

Millan kirjoitti...

Kyllä koira tietää.Pääseekö ne mukaan? Mukavaa reissua :-)

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Totta totisesti koirat lähtevät mukaan. Huh, koirat hoidossa jossain, siitähän murhetta tulisi. Meillä on kyllä herrakoiran alkukodin ihmisten kanssa sopimus, että siellä on aina paikka elää ja olla.

Herttuanmäen elämää kirjoitti...

Mukavaa lomaa ja turvallisista sellaista1

Hannele mummu kirjoitti...

En ole asuntovaunulla liikkunu, en käynyt Tsekkoslovakias, mut tsekkiläinen rakastaja mulla on ollu. Mukavaa reisua.

tupakissi kirjoitti...

En oo käyny Tsekis, ei oo ollu eres tsekkiläästä rakastajaa mutta asuntovaunulla/autolla oon liikkunu. Mukavaa ja tapahtumarikasta reisua!

vilukissi kirjoitti...

Oikeen hyvä ja turvallista reissua, toivottaa Team Ahma! Ja erittään isoo kiitos Ihmiselle, joka sai ekaksi maistaa mansikkaa, voitti räkätit ja tappajaetanat! Mulla oli aivan ihana lahaja postilooras...mä kiriootan siitä pian omas plokis!! Kiitos, Äijänkäppyrälle!

Anonyymi kirjoitti...

IRENE sanoi.......

Moon käyny Tsekis ja rollaattorin kans. =oD Voi pyhä pyllistys, mikä myrsky siitä syntyy, kun mun kynsilakanpunaanen upouusi rollaattori oli tipotiessnänsä, kun tultihin Brahaan. Helsingis soli vielä talles, kun luovutin sen koneesehen vietäväksi.

Ei muuta, ku mukavaa matakaa Äijänkäppyrälle, koirille ja kaikille muillekkin mukahan lähteneille. =oD