keskiviikko 20. toukokuuta 2009

Aivan oikeen mummille

Jonku merenratakaupungin vanhaakoron asukkahat Jennine D. (70) ja Monique M. (66) oli ruvennu flänkyttämähän jotaki rasistista heriaa afrikkalaassyntyyselle siivuajalle. Tyäntekijää oli tuallaanen ruvennu pistämähän vihaksi ja se vei asiansa käräjille.

Ähäkuti, olisivat pitäny turpansa tukos. Kumpiki joutuu ny maksamahan pilikkaamallensa samanmaalaaselle 150 eurua kipurahaa aiheuttamastansa miälipahasta. Sen lisäksi mummat joutuu kumpaanenki kuukaureksi linnahan tiilenpäitä räknäämähän.

Kyllähän nämä mummat on koittanu kovasti sanua, nottei me ny sillälailla tarkootettu, vähä niinku vahingos vaan. Mutta oikeus on oikeus ja sillä selevä. En tiärä pääsöökö nää ny sitte jollaki halavennetulla tuamiolla, jos sattuusivat olemahan enskertalaasia rosvoja. Asia oli miälenkiintoonen, mutten keriinny leheren juttua ihan päiseksi tavata.

Mä en kyllä aina ymmärrä ihan kaikkia. Jos on entiset, Afrikas timanttivarkahis kulukunehet on tuanu sikälääsiä tänne sellaasihin hommihin, mihinkei itte ilikee sattua, miksei ny sitte kestetä notton ne entiset afrikkalaaset pikkuusen eri färisiä ku nämä varkahien jäläkelääset. Ei mee mulla kaikki jakeluhun.

Täälon oikee pualueskin, mikon pystyttäny joka kurapellon reunahan plakaatin: "Dit is ons land". Tämon meirän maa. Mullei oo seliinny, notta se kurakkoko, mihinkon ilimootus tällätty vai koko maatako ne tarkoottaa.

Sen rasistipualuehen erellien nimi kiällettihin rasismin ja selevien rikosten takia. Ny ne taas touhuaa uurella nimellä vaalien variolla nuata älyttömyyksiänsä. Ei nahkojen väriistä nualle kaapiskasuanehille väliä. Jos joku sattuu murtaen höväätä näiren rakasta murresta, soon näiren miälestä heti lähtölistalla.

Kovin on ystävällinen vastahanotto kunnankonttorinki ovella. Tämon meirän kiälinen kunta, asioomma täälä vain kotokiälellämmä. Kiitos. Tua ystävällinen ilimaasu on präntätty varooksi ainaki viirellä kiälellä, jotta kaikenkarvaaset etniset ymmärtääs pysyä pihan pualella. Sitte ku sinne sisälle puriehtii asioosnansa, huamaa, notta soli totta se ovipiälikiriootus. Jos ei millää tuu tolokkua asioosta, virkaalija kattoo ympärillensä, jottei oo pomo likellä ja sitte hiliaa sipajamalla selevittää englanniksi asian lairan.

5 kommenttia:

Millan kirjoitti...

No, oli tosiaan oikein mokomille mummankantturoille. Onpa muutenkin aika nihkeänkuuloista tuo suhtautuminen toisenkielisiin. Luulisi näin EU-aikana sen kansainvälistymisen etujoukon pesivän nimenomaan siellä suunnalla, mutta ilmeisesti ei..

Anonyymi kirjoitti...

IRENE sanoo.......

Nyt mun tarttoo kyllä pikkuusen puolustaa nuata "mommankantturoota." Jos niillon alzhaimer, tai joku muu rementian muoto aivokopas, niin nei voi olla täysin vastuullisia puheisnansa. Rematiashan ihiminen näyttää torellisen luontonsa osaamatta enää näytellä suvaattevaasta ja humaania, jos on kuitenkin ollu koko ikänsä piilorasisti.

Mullon sellaanen käsitys, jotta meis jokaases asuu pikkuunen rasisti, mutta useimmat meistä osaa piilootta tuon paheksutun ominaasuuren ittessnänsä. Ongelmia syntyy silloon, kun rementia syö aivot, eikä jälielle jää muuta, ku vanhat piintynehet asenteht, joitei oo saanu koskaa vapaasti ilimentää. Sitte ku rementia teköö tuhoansa aivoos, niin torelliset tuntehet ja asentehet saa "mummuusta" yliottehen. Moon aina ajatellu, jotta tuun joskus viettämähän osan elämästäni Hämeenlinnan naisvankilas. Onkohan se aika käsillä silloon, kun rementia on syöny mun aivot niin, jottei jälijelle jää muuta, ku paskaa, jota mä viskon ympärilleni ikäänku selekäytimestä? Saa nähärä ny, kuinka mun käy. Tätä rementia-aikaa orotelles, moon miettiny sitä, jotta vaihtaako mies sukupuolta vanhetessnansa, kun siitä tuloo "mummu?" Mitä ne mummut oikeen on, joista vanhustyön ammattilaaset puhuu aina, kun ne puhuu vanhoosta ihimisistä? Onko ne ainuastansa naisia, ja mihin joutuu vanhat miehet, kun vanhoosta ihimisistä puhutahan aina yleisnimellä "mummu?" =oDDD

vilukissi kirjoitti...

tosta "mummusta" tuli heti mieleeni, että luulin pikkulikkana, että äitistä kasvaa samanlainen kuin isästäkin, kun siitä tuloo aikuunen. Siten muista, missä kohdin mä hoksasin... Tuo Irenen selitys oli kuulkaa järkeenkäypää! En ole koskaan ajatellut, että todellakin dementia saattaa saada ja saa pihalle todellisen luonteen. Mustakin löytyy sisältä sitten jonkinasteinen rasisti, ei kaikkia vieraita kansalaisuuksia kohtaan, mutta kuitenkin joitakin. (Omakoht kokemuksen syy) Ulkomailla me yritämme puhua vieraan maan kieltä tai ainakin englantia ja täällä kotomaassa taas sama juttu asiakaspalvelussa. Ei auta, vaikka sanoisi, ettei osaa, niin silloin etsitään ihminen, joka osaa. Vierasmaalainen odottaaki sitä. Taisin lipsua nyt pahoin puhumaan aidanseipäistä, kun piti aidasta puhua. Se on kuitenkin hyvä, että saamme kotomaahan muutakin kuin suomalaista verta.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Minen usko, notta täskää maas syyntakeettomia laitetahan pimiähän koppihin eres kuukaureksi. Mun oikeusälyni mukahan dementtisen pitääs lukia oikeutoimen pualesta kelevottomiksi. Pitää vissihin lukia tua juttu ihan loppuhun asti.,

Hannele mummu kirjoitti...

Kyl sitä on kaks kertaa ajateltava, mita suustansa antaa tulla ulos. Niin paljon huonoja vitsejä työpaikoillakin joskus kuulee..

Lapseni ainakin ovat ymmärtäneet, että kaikki ihmiset ovat erilaisa, ja saavatkin sitä olla. On kohdeltava samalla tavalla, iästä ja sukupuolasta riippumatta, eikä ketään solvata.

Jos mä ratikassa kuulen jonkun solvaavan toista, niin kyllä siitä sanon.