lauantai 16. toukokuuta 2009

Ny se ratkesVilukissi osootti lahajakkuutensa käyttää tilastollista ylivoimaa hyväksensä ja korias komiasti pääpotin mansikka-arvonnas. Ei ollu tuska nuitua, ku arvontamestari Mister Morse töykkäs ensiksi kostialla kirsullansa yhtä viukissin viirestä arpalipusta. Virallinen valavoja Titi-Uu kerkes justihin näkemähän reirun touhun, ennenku meni räksyttähän naapurin kollikissillen.

Vilipoosta ku on, naapuri ei malttanu laihnata isua karvareuhkaansa ja liput tällättihin neliisnurkkaasehen kruusifatihin. Farin pohojalle hiarottihin parasta rakinpapanaa ja liput järistettihin niin, nottei mikää ollu toisen sisällä tai alla.

Kuppi laitettihin mansikkamaahan ja nua karvaasen virkaalijat meeterin päähän farista. Kumpaastaki jarruutettihin hännästä, nottei suinkaa mee homma plörinäksi. Silloon ei viälä kukaan tiänny, kumpi on arvontamestari ja kumpi valavoja. Herrakoira ratkaasi heti lähtömerkin jäläkehen arvovallallansa homman ittellensä. Se kun on vähä muka joku tärkiempiki olio täs kinkeripiiris.

Lopputulos oli se, mitä äänestäjät epääliki. "Ihiminen saa sen ensimmääsen marian." Hyvää oli. Veisteltihin tasakokoosiksi pualiskooksi ja tällättihin silimät kiinni ku mansikka muliahti kiälelle. Maku oli ainaki kymmenen kertaa paree ku Espanjasta tuaruulla kolleekoolla.

Ny sitte orotan, jotta vilukissi lähärättääs osoottehensa, jotta voisin ruveta tulumuamahan pakettia kuntohon. Kunnon nörttinä sä löyrät mun sähköpostiosootteheni jostaki kommentiistani.

Palakinto näkyy yhyres kuvas tuas ylempänä. Oon orotukses.

13 kommenttia:

Millan kirjoitti...

Asianmukaasen valavotuilta vaikutti nua arvontajärjestelyt. Onnea vain sekä palakinnon saajalle että marjan nautiskelijoolle. Palakintokin oli kuvas sangen ylellisen näköönen :-)

Mansikki kirjoitti...

Komeeta on tai oli sun mansikkas ja kyllä Vilukissi on palakintonsa ansaannu, oli se niin sitkiä niiren arvontalappojensa kans ;). Saa nähärä pääsöökö yhtään osingoolle...

Arja kirjoitti...

Oikeus on voittanut!

Kauniita kuvia mansikeista, arvontahenkilökunnasta ja palkinnosta.

Onnea kaikille asianosaisille!

Minä jään tänne syömään näitä Espanjan mansikoita. Paikan päällä ihan hyviä...

Hannele mummu kirjoitti...

Tein mansikkamaitoa sellasesta Espanjasta tuarulla paremman puutteesta.

vilukissi kirjoitti...

kipiääki se teköö tuo kesän meno
sen nopia eteneminen
ku ei peräs kerkiä

ei niitä hetkiä voi elää ens kesänä
mikkä pitää elää tänä kesänä

erimoisia muistoja
niitä huikaasevan hienoja
köykääseksi tekeviä
siltiki elettynä

vielähän on kesää jäliellä
ei ruoho peitä polokua
eikä kipinä sammu sateeskaan.
(Maire Loppi, Ilimajoki)

Son Vilukissi, joka täälä sunnuntakiaamuna istuu omasta arpaonnestansa otettuna. Kiitos Mr.Morselle ja Titi-Uulle, jokei tuaminnu voittoa laittomuureksi yms. ja ennen kaikkea kiitos etanoolle ja linnuulle, jokka pysy pois markilta! Isoo kiitos myös mansikan kasvattajalle ja ensimaistajalle!!

Kiitän myös reiluja kanssakilipaaliijoota, niis ei oo havaattavis, notta tulisivat tekemähän valitusta. Kattoon komiaa pakettia kuvas, johan ny toki laitan osootteheni het paluupostis, meen kaivamahan jotaki merkkiä, mihkä lähettää!

Mukavaa sunnuntakia sinne teille kaikille, nelijalakaasillekki ja KIITOS!

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Kiitos kaikille kilipaalumiälisille ihimisille. Ajattelin tällätä ens vuannaki kisan pystyhyn, ku se näyttää auttavan rosvouksihin. Aivan niinku nua kaikki varkahat olis saanu jotaki sähkööstä varootusta knuppiihinsa mun turvatoimistani. Minen uskonu alakaa päälle notta ihiminen sais ihan ehejiä kypsiä marioja suuhunsa. Yleensä niiton joku jo näykkiny, jos non yleensäkkää pääsny kypsäksi asti.

Anonyymi kirjoitti...

IRENE sano........

No mielenkiintooset teillon nua arvonnan suorittajat ja valavojat. =oD Vai on "sielä jossakin" vielä niin kylymää, jottei voi karvareuhkaa päästä pois nakata, mutta mansikka kasvaa silti jo näin aikaasin. =oDDD Vai kasvaako mansikka kasvihunehes? Silloonhan ei pitääsi olla varaa rastahista, joista mainittit tuas aikaasemmas postaukses. Ja onneksi olokohon ny vaan VILUKISSILLE arvonnan voiton johorosta. <3

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Irenellen: Kyllon kaikki mansut tuala rästäsvuaros kasuanu. Täälä vai ei oo mitää luattamista ilimoohin. Ny on pitäny riuhtaasta karstahousut kinttuhun. Ens viikolla voi olla yli 30 lämmintä. Soon niin ilimoosta kiinni minkälaasta säätä sattuu olemahan.

Arjaanneli kirjoitti...

Minä esitän laajaalaisen, äänekkään ja hmpppf....reklamaation tästä arvonnasta!
Vilukissi sai ihan älyttömästi arpoja ittelleen ja ihan röyhkeästi vaan ilmoittamalla et taas yks arpa hälle!
EPISTÄ SANON MINÄ!
Reklamaation lisäksi aion tehä rotestin!
Se rotestilippu liehuu tääl niinkauan, kunnes asiasta tehdään selvitys!
Taikka joku tuo mulle mansikoita....

vilukissi kirjoitti...

mua kylymää, mitähän tähän ny niinku itte sanoos. Itseni vastuusta vapautan tai jotain. Eikös tavata sanua, nottei se oo tyhymä, joka pyytää ...
Mullei oo ny vielä edes mansikoota, tai niin ku mullei oo mansikkamaatakaan, mutta tossa lähellä olis kyllä K-kauppa.

Minkäfärinen sun rotestilippus on?

TIPILIININ SIRKUTUKSET kirjoitti...

Perskuta sentää. Sitähä sanuuvat jot tyhymästä piästä kärsii koko roppa mulla ainaki suu.
Oisinha mieki voinna joka lokkii laittaa monta kirjettä vaa ko en ällännä.

Sie uot Kissi voittos ansainna. Näin on närehet ja rotesti ei ny si mee läpite olkohon vaik minkäväriine. Kröhön jot nuin on närehet. Uon tiiranna jokaspualelt ja huomanna jot arpaajaane ol reilunlaane.

Se kyl kiinnostas jot onks nee mansnikat siä päin hyvvii?

Pirre

Arjaanneli kirjoitti...

No hyvä on! Olit oikeassa ja minä ...hmpff väärässä! JOS oisin rotestoinu, lippu ois ollu vihree, punasella keskustalla keltasii pilkkuja :)
Kestän tämän kuin mies!
...yhyyy....

vilukissi kirjoitti...

Ei olisi ollu paha lippu, ei ollenkaan. Uskoosin jopa, notta muatilippu, färien puolesta. Paree se kuin sellaanen aneeminen valakoonen, jota tikunpääs heilutellahan kovan paikan tulles.