sunnuntai 31. toukokuuta 2009

Ihimisyys

Jonkullaasen kiarroksen jäläkehen voi teherä maailman menosta piänen tuumooksen. Oon kattellu itte maas jalakaasin näitä samoja seutuja totalitäärisen kansanavallanki voimas olles monta kymmentä vuatta takaperi.

Itääsen pualoosen Saksan ihimiset oli ennen niinku johonaki hortehes. Vastas ne kysymyksihin, mutta kattoo kyselijän ohitte johonku tulevaasutehen. Ny on vain yks Saksa, tulevaasuus, mutta nykki ero osien välillä on suuri. Ainaki matkaalijan pualesta.

Ossi: Ne itääset ihimiset on ihan mahtavia. Nei oo koppavia eikä millään lailla näyttääksensä hilian kohentunutta elintasuansa. Kyllä siälä kuvitteloo heleposti ittensä herraksi ja frouvaksi. Jotenki sain sellaasen vaikutelman, notta se kommunistiherrojen takaasi tulema tai menemä olis friskannu ihimisten miäliä tavallisten asiootten ajatteluhun.

Tsekki: Kalia on hyvää, muttei tuu mitää muuta hyvää miälehen. Tiät on ku pyykkilautoja, ihimiset ku riihen seinästä reväästyjä perkelehiä. En oikee usko, nottolis ammattikysymys, ku kassa ei kertaakaan vilikaase asiakkahasehen päin. Heittelöö muikialla naamalla tavaroota viivalukulaittehesehensa ja haukotteloo, muttei katto kuka täyttää hihinaa. Flätkääsöö kuitin pöytähän ja sanoo, heee.

On tullu ajelluksi silloon tällöön eirilaasis mais. DDR on sulanu Saksahan, mutta vaikian tyällisyyren takia hinnat on matkaalialle kohoren. Minen käsitä, mitä tsekit ajatteloo, ku ne vihaa ja halaveksii kulukijaa. Ov vissihin Siperiasta tullehet valloottajat ollu epämialuusia. Näkymät näihin maihin on tiätysti kulukijan sililimällä kattottua, eikä mihinään muaros yleestä. Hotelliis majaaleva kolleeka puhuu varmahan eri sanoon.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

mielenkiintoista!

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Tosi miälenkiintoosta onki.