lauantai 9. toukokuuta 2009

Hermot menöö

Eileen hain vaimon metroskoopista ja sitte mentihin kauppahan. Lyhkääsen miälikuvaalun ihimisiä ku ollahan kumapaanenki. Olishan petikaverini voinu sanua jo aamulla, osta ny perunoota ja sipulia ja pikkuusen merilohta ja sun rakastamaas piimää ja se mun miälitiätty leipä. Ei ollu sanonu, ku kumpaanenki oli yästä ihan pyärryksis. Unia ku katteltihi. Mä viälä maistelen hioanoja uniseikkaaluja ku mulle sanotahan: Ny mennähän, tiärät mihinkä. Metroasemallen. Mun lähtöni kesti korkiintaan kaks minuuttia. Oon ku palokuntalanen kuski.

Ehtoopäivällä mentihin sitte kauppahan ja kummallaki kurnii vattas. Oli vissihin näläkä. Saatihin kärryhyn jotaki nopiaa lämmähytettävää ja oli siinä sitte viälä yks laihruttava jätskilootaki.

Silloon ku väki tuloo ansioostansa ja heittää kauppakeikkaa hermostuksisnansa, pannahan pualet kassoosta kiinni. Ja silloon kaikki eläkelääset on tiätysti muistanu lähtiä kauppahan. Ov vissihin joku huilaamistuakio justihin silloon, ku sais rahastettua. Vertaan ny tätä asiaa Suamehen. Vai voisko se olla niin, notta lukitahan väki kassajonen taa, jotta ne tekis älyttömiä ahaa-ostoksia kaiken maailman kuponkiostosten katteheksi, käännän selekäni tälle. Jos rahastamisesta ei tuu hevonhelevettiä, jätän kärryni paikallensa ja lähären pihallen. Mua ei silloon haittaa yhtään, onko mun kärrysnäni jäätelyä tai rautanauloja.

Tämän kähämäälyn jäläken ku asiootten suamalaases kaupas, jään jalakoohin ku kassa teköö töitä tosisnansa. Pöyrällä on mun ja kaharen seuraavan asikaisen ostokset. Pahoottelen kassallen, ku oon näin hiras. Aika ei kumminkaa riitä siihen, jotta kerkiääsin toimitella ammattitaitooselle puhetta käsittävälle kunnon tyäläässelle. Siälä ollaha töis eikä viihtymäs. Ihaalen.

P.S. Mansikka kehittyy, äänestäkää.

6 kommenttia:

Hannele ehdottaa kirjoitti...

Tääl Ruattis saan ite skannata tavarat ja ite maksaa kortillani, nopeesti pääsee ulos.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Hannele: Niin tääläki, mutta se vasta pirun kauan kestää, ku kaikemmaailiman älyköt koittaa teherä sitä mitä ne ei osaa. Saatana ku olis joku portti, minkä läpi tallusteltuas tulis sun turhan ostoksen summa näkööselle ja sitte huitaasisin hynät jollekki ovivaharillen.

Kirlah kirjoitti...

Heh, äijänkäppyrällenkin olis paree elää vaan täälä mettäs jossa ei näjy muita ku niitä rastahia (hih). Mulla menis hermot heti tuallaasis tungoksis, ku meinaa mennä tääläki, ku autoja lappaa ohitte joka pualen tunnin välein, ainaki kesällä.

isopeikko kirjoitti...

Vaan eikös siällä kaukana pääse yötä myöden kauppaan? Ei tartte jokaiselle naapurille päivää sanoa.

Anonyymi kirjoitti...

Nälkäisenä ei saa mennä kauppahan, tuloo ostettua maat ja mannut ja mainokseskin sanotahan täälä kotomaas, notta "hyvä ruoka, parempi mieli"...napsaase edes basku jo hinnootellusta tertusta, niin jaksaa seisua jonos. Mua harmittaa kans aina kassalla, jos on jonoa; mä oon se joka yrittää ehtiä ängetä tavaroita kasseihin että seuraava pääsis tekemään samaa ja sitten vasta onki erikoosesti pakattu; jogurttipurkit naamallaan pesuainepullos. Pullonkaula purkin sisällä. Se on kivaa se. Vaikka kuinka yritän, niin samanlaanen paniikki on seuraavallakin kerralla. Nykyään käyn kaupassa kauniitten ja rohkeiden aikaan...

Omasta työpaiakstani tiedän, että kaikki eläkeläiset on kello 9 ja/tai meidän ruokatuntien aikana asioimas ... ja ku meidänki pitääs syödä (ettei kapketa, laihat ihimiset..kuulunko naurua?)... ja osalla on niin niin kiire, että pelkään jopa niiden pumpun puolesta. Osa kyllä on ihanan leppoisa, jotka istahtavat soffalle ja sanovat, nottei oo mitään kiirusta tai hätää, koko päivä aikaa.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Kirlah: Moon jonkullaases mettäs ollu melekee koko elämäni. Sentäheren pakkaa kaikki tungokset rasittamahan pääkkyläästä. Mutta hyväksi tungoksen välttäjäki oon oppinu.
Isopeikko: Kyllä jokku etniset ihmiset pitää piäni tosi kallihia yäkauppojaki. Sellaaset isoot ruakakaupat menöö kahareksalta kiini, notta tärähtää.
vilukissi: Mee jonku kaveriskaa yhyres kauppahan ja paa se kaveri suaraa kassajonohon. Tuut sitte vaan tavaroones suaraa jonottamati maksamahan. Niin täkälääset teköö.