tiistai 19. toukokuuta 2009

Häipyy niinku tuhka tuulehen

Moon vissihin jollaki lailla päästäni sekooksis, ku oon ruvennu hekottelemahan vakaville uutisille. Joku aika sitte pärskähtelin, ku oli sakotustoloppa häipyny jostaki tiänreunasta ja sitä sitte virkavaltaasesti ihimeteltihin oikee sakilla. Sitte jostaki viälä varaastamattomasta sakkopaalusta oli saatu verettyä sähköt johonki lähiseurun rakennustyämaalle.

Suamehenki on levinny uutinen, ku täkälääset kehonrakennuskisat oli yllättään menny plörinäksi. Joku doppaamisen tutkija oli tullu kisoohin viaraalulle ja yllättään kisoohin ei jääny jälille yhtäkää kilipaalijaa. Siinä se pissittäjä ja kilipaalukoneesto oli aikansa haikaallu, notta miston kysymys. Ku oli kaikki vaatteerenvaihtopit syynätty, ei ollu enää yhtäkää kilipaalijaa tulos kisoohin ja kisat piti peruuttaa.

Ei ollu uutises, kuinka meinatahan toihuta arvokkahien palakintojen kans. Ei ollu uutises epäälyä siitäkää, kuinkoli ny nuan käyny. Yks maharollisuus on tiätysti, jotta tilastollisesti tosi harvinaasesti kaikkien kilipaalijootteen äiteet olis niitä käskeny hernessoppaa syämähän justihin kisojen aikana ja nolis sen kaikki unohtanu ensin ja sitte taas muistanu ja lähteny köröttelemähän juhulalounahallen.

Saattoo se syy olla toisellaanenki. Viimme vuanna samoos kisoos vain neliä ei ollu kärvähtäny ihimiskroppahan kuulumattomista ainehista. Ny sitte ku vissihin suarituspalakkaanen pissittäjä tuloo sinne taas, ne rupes karehtimahan pullomiähen tiänistiä ja teki sitte tuallaasen protestin niinku kostomiäles.

Mulle jäi niistä kilipaalijoosta joinki epäreiru maku suuhuni. Jos sääntöjen mukaanen taltehen ottaja tuloo kaukaaki turhan päitte klapuuttamahan tyhyjiä pullojansa, menöö monelta ihimiseltä sivuutte tärkiää seloonottotyätä hianos lapras. Ja millä ne epäreilut sen pissapoijjan kuvitteloo elävän, jos kaikki teköö aina samalla lailla.

Mä en ymmärrä sitä, jotta minkä tähären ne pullistelijat ei ollu huirellu noukkahansa kokaiinia niinku tämän maan pyäräälykunkku teköö jatkuvasti. Tuli vaan miälehen kisoosta häipymisen seliitys. Jos noliki niin unkkoosia kaikki, notteivat arvannu selevin päin tulla ihimisten ihaaltaviksi.

Oon saanu sellaasen käsityksen, nottei oo se kokaiini niin tuamittavaa, ku jokku muut pullistelua kiihoottavat emnehet. Tämä pyäräälyidoliki ny saa jotaki isällistä psykoloogista konsultaatiota ja pian on taas paanat auki. Jonsei ny sitte joku epäreilu ketjupolttaja tee tuan veivaajaan tyätä vaikiaksi tai peräti maharottomaksi.

6 kommenttia:

Mansikki kirjoitti...

Mä lujin kans tuan uutisen ja ajattelin heti, notta karkuhu ne lähti. Ei ollu puhtahat jauhot pussis. Jotenki oon tullu tuuminkihi, notta onko mikää urheelu enää puhurasta. Ja ainaki nua rouppinkiuutiset johonaki lajis viää muirenki mainetta alahapäin.Ja sitä paitti en oo tuata ittensä pullistelua oikee urheeluna eres pitänykkää.

Arjaanneli kirjoitti...

Minulla on henkilökohtainen ja erittäin lämmin suhde niihin valvontakameroihin!
Olen jopa räpläillyt sen sisältöä ja ihaillut tekniikkansa neroutta.
Olen myös saanut lähetellä kuvauksen tuloksena semmosia tiedustelukirjeitä ihmisille. Jotta tunnustakkos ajaneesi hyvinpitkälti liian kovaa juuri tälläkohdalla? Nautin työstäni silloin hyvinpaljonrunsaasti. En erityisesti siittä kirje-osiosta, vaan ihanista työkavereista. Poliiseista:)
Kamerapömpelit vermeineen on melkosen kalliita, ja jos en väärin muista me kaik yhes maksetaan niistäkin laitteista jokunen sentti palkanmaksun yhteydessä...
Saatan jopa aatella, että jokunen ihmishenkikin on saattanut valvonnan seurauksena säästyä.
Niitä törppöjä, jotka ei olleet jääneet kiinni, olin aikoinaan paikkailemassa tapaturma-asemalla. Niitä jotka jäivät allensa, olen laittanut viimeisen kerran omaisten nähtäväksi.
Puolensa ja puolensa...
Ja kyllä. Mulla on ajokortti, ja olen saanut ihan oikealta polliisilta kehuja: Osaa se plondi näköjään ainakin autoa ajaa!

Anonyymi kirjoitti...

Nonniin, ny mulla soi pääs... häipyi niin kuin tuhka tuuleen -laulu... soi varmaan koko illan...vai häipääsi ne, nyt vois jakaa ne palakinnot vaikka mansikkakisoos tai mulle ja Arjaannelille, ku mennähän viivalle. Mä pelkään niiden pullistelles, notta joku kohta puhkee, ne on silleen kumman pinkeitä. Ne luiskahtaaskin kourasta ku saippuapala, käyttääköhän ne extra virgine oliiviöljyä? Tai mistäs sitä ny tietää, nehän häipääsi.

Anonyymi kirjoitti...

IRNE sanoo........

Sullon sitten aivan samanlaanen huumorintaju, ku meirän Anonyymillä. Se hörnöttää vakaville uutisille harva se päivä. Moon ollu senkans kohta 40-vuotta ja oppinu pikkuhilijaa tuntemahan sen ajatuksenjuoksun niin, jotta ymmärrän sen outua huumoria. Meirän ystävät ei aina taharo ymmärtää, mitä huvittavaa vakavas uutises on, mutta mä toimin jonkunnäköösenä kommentaattorina sen ja ihimisten välis, jotta nekin pääsis osalliseksi Anonyymin "ourosta" huumorintajusta.

vilukissi kirjoitti...

Mun piti sanua, notta "Laitoin sulle blogiini puuhastelumateriaalia, käy hakemassa."

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Mansikki. Veit nyt kaikkin pualin jalaat suustani.
Arjaanneli: Nualla tolopilla ei oon minkää valavonnan kans yhtää mitää Tekua. Kerran ajelin johonaki Motalan seurulla ja yhyrellä tiällä oli kymmenen sakotustoloppaa poltettu. Millä olikaa saatu kärvennettyä, mutta silloonki mua nauratti oikee airosti. Tapaan lisätä aina kaasua, ku nuasta tolopista on kyltiis jotaki pränttiä.
vilukissi: sun pitääs kans ruveta seuraamahan monipualista urheelua.
Irene: Eikoo kiva kattua ku joku saa piänestä naurunaiheeta. Ennenku postiautot oli niinku linijapiiliä, yks kyröläänen kuski kuuntelki aina autorariua ja kommentootti joka uutisehen. "Niinpä tiätysti, olishan tua ny pitäny arvata."