maanantai 11. toukokuuta 2009

Finskit sähäläs kultaa

Tämän maan sähälyliigan mestaruus ratkes huikeella suamalaasesityksillä. Ratkaasevas matsis hallamaan pelaajilla terästetty mestari otti heti aluus kovan ottehen paikallisesta, lujasta haastajasta. Mutta leikin tekua voitto ei ollu. Vastapuali pani toises jaksos kampoohin notta soittuu.

Vastustajan häkki heiluu tihijää, ku suoamipoijjat flätkii reikäpallua verkkohon.

Viimmeeses jaksos oli torellisen pelaamisen meininkiä ja kumpaanenki sakki pelas parastansa. Suamen poijjat sitte ratkaasi määrätiatoosilla kuvioollansa ja kovalla rutiinilla maan mestaruuren. Oli siinä joukkuehes joku hurri ja tsekkiki, mutta kyllä finskipoijjaat piti komennon hallus.

Empoo ennen tuallaasta koukkupallua vaharannukkaa, enkä säännööstä tiänny tuan taivahallista. Kyllä pelistä kumminki rupes seleviämähän hyvin nopiaa, kumpiko joukkue määrää taharin. Itte jouruun, tai pääsin, kattomohon penkiille yhyren piänen hommani takia. Ny on sitte sähälyki nähty, vai mitä salibandyä se oikiasti onkaan. Hevoospoolua en oo viälä nähäny. Orotan kuttua sellaasehenki ny ku oon innostunu uusista lajiista.

Joku aika sitte pränttäsin maan tämänhetkisestä pyäräälylegendasta. Voitti maailman vanhimman maantiäpyöräälyn jo kolomannen kerran perätysten. Soli justihin päässy ku koira veräjästä käräjillä, vaikkoli menny keltaanen Lamborghiini tuhantehen palahan, ku oli idoli päästelly kokaiiniis pirssillänsä kauas pyärtänöltä pellon suuntahan. Samana päivänä ku se leveeli isoon sekin kans leheren kannes, pisti sponsori lauman tyäväkiänsä maantiän mittooksille.

Tua ny oli jo vanhaa juttua, mutta ny sama herra on kärvähtäny pyärän sarvista niis kokiisnansa. Oli hariootuskauren yllätystesti kolahtanu kohoren. On täs äijjäs ny sitte idolia nuarisolle ja koko tälle fanaattiselle pyäränveivookansalle. Vänä silimis sitte katuu hengitysainehiansa telekkaris, notten tee tätä enää ikinä. Sponsori hyllytti tämän sankarin määräaijjaksi, mutta ku kokaiini ei kuulemma oo dopinkia ku soon huumesta, eihän tästä sitte sen kummempaa taas tuu. Pian soon taas kisoon ku muukki.

Kyllä sen ny tiätysti joiki ymmärtääki, ku pitää lautinaasesti väännättää putkella tuntitolokulla isoos laumas pitkin maanteitä. Televisofirman hulikupteri viälä flätköttää siipiänsä koko aijja siinä yläpualella. Mitää muuta erikoosta ei tapahru ennen maalisuaraa, paitti jos sataa, silloon mennähän moniottesehen kuupelluurua siinä kovalla tiällä. Tahkotahan vaan kumaras pyärää ja hörpätähän välillä mehua tai jotakin. Eisunkaa tuallaasta hommaa kukaa selevinpäin kestä. Senhän ny sanoo järkikin.

Mansikkakisa jatkuu: On ollu pikkuusen vilipoosta ja kaikki kasuaminen on ollu seisappistehes. Yritän tällätä kilipaalukalusta huamenna kuvan tänne. Lähtöö tämän maan hyvää postis sille, joka arvaa oikeen ja sitte viälä onnistuu arvonnas oikeen vastannehien kesken.
Kypsän mansikan syää 1) keltanoukkaanen rastas, 2) iliettävä tappajaetana, 3) ihiminen itte.

Äänestysaika jatkuu siihen asti, ku kohores on valamis.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

ihiminen sen mansikan syö. Onko mulla ny niinku kaks arpalippua??? äänestin tos jo aikaasemminkin, nääs. niin, helpimmalla tuaki pyöräälijä pääsis, ku heittääs jo kotona vellit, ja mustikkasopat rinnuksille, mulla menöö useen iliman kilipaalujakin.

Arjaanneli kirjoitti...

Eikös se olis paljon helpompaa, jos kaikki aineet sallittais! Sais vetää mömmöjä kaksin käsin, ja se joka selviää maaliin on voittaja.
Syö ne niitä kumminkin. Tai syö pillereitä jotka peittää ne syödyt pillerit...
Epistä! Mäkin haluan kaks arpaa niinku vilukissi!
Pitää kehua noita sanoja. Flötkyttää... kili paalukalu ( näin mä sitä tavasin pitkään ennenko meni jakeluun.) Muikeita sanoja..

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Kyllä flkat saatta ahkeruutenna mukahan arpalippuja. Mä voin sitte kiriootella nimiännä pikkulappoohin vaikka päivän. Jos mullei oo tarpeheksi isua arvontahattua, hakaasen naapurilta talavella sen pääs näkemäni tosisuuren karvareuhkan.

Nua urheelijootten namut menöö yli mun hilsehen, vaikkoon itte ollu joskus jopa Suamen maajoukkuehes, jotta sikäli pitääs tiätää. Kyllä noon nua kotkotukset tullu vasta sen jäläkehen, kun on rahankaas ruvettu ottelemahan palakittemismiäles. Vastustan niitä mömmöjä jyrkästi, ku oon leheristä lukenu mitä muuta ne saa aikahan ku silimitööntä vauhtia.

Anonyymi kirjoitti...

onko tua pajuteelmys sun ryytimaas niin ku oikiasti!!? Tosi mukavan näköönen! Sopii sen mansikan seuraksi, sen, jonka ihiminen syää. (kolome arpalippua)

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Ei oo tua mun krekoolisnani. Mutta pitääs hommata tuallaanen vilipoosa evähän syäntipaikka sinne. Soon tua maja yhyrestä paikkallisesta "luantopuistosta" Puienbroekista. Satojen hehtaarien alueella ei oo mitään luannontekemää. Kaikki järvet ja mäet ja kaikki miton siälä, on ihimisen ratustelemaa. Soon kuulemma joku vanaha hiaranottopaikka. Sen viären on ainaki saran hehtaarin leirintäalueki ja tiätysti hotelli ja kuppilat ja kaikenmaailman ilimahyrrät.

Mansikki kirjoitti...

Kyllä se niin on, jotta ihiminen sen mansikan ensiksi nappaa. Onko sulla pualueeton tuamari, nottei mitää filunkia pääse syntymähän täs arvonnas? Meinaa vaan, notta jos tuloo kovin palijo oikeeta vastauksia, sä päätäkki heittää kaikki pelijättimet ja hilavitkuttimet veke ja sanot voi voi, valitettavasti ette arvannu oikeen, nottei tartte hyväuskoosille mitää lähärettää.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Mansikki: kyllon filungit kaukana, vaikkon peli rakaa. Tua virallinen tuamari on oppinu puhumahan kyröläästäki niinku tyhyjää, vaikkon pahoon toisahalta. Eikös filungit oioo tuallaasiski asioos? Vilukissi kiriootutti jo kolome kuponkia. Joka arvauksesta tiätysti kiriootehan uus pappo. Peli menöö jännäksi, nua mustarastahat on tullu vähä rauhattomaksi, ku mariani posket on ruvennu punottamahan. Tällään viälä ehtoolla tialannesarvion. Eiku silimällä vaan.

Kirlah kirjoitti...

Ihan epistä jos vilukissi saa monta lappua ku ei täälä kerkiä jatkuvasti rampata arvuuttelemas.
saako ny sanua eri elukan, niin voitto olis niin ku varma?

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Kirlah: tuloo jännempää ku luulinkaa. Se uus elukka on summiälestä joku kolomas, nuaren mainittujen lisäksi. Pannahan tämä asia muistihin. Onko sulla muuten muita ennustuksia voimas? Säännöt ei sitä kiällä.