perjantai 18. marraskuuta 2011

kivoja nakkelia

Toimittelin äsköön molempien pualohoosten lähinaapurien kans. Paitti likimmän, ku siälön kulukenu haikara ja noon linnoottaantu omahan kätköhönsä ihan tyynni. Niille vois varmahan haista räkä ja rääppä ja muukki erittääset tuattehet.

Palio oot tinannu, palio oot pilannu, vihiroon kolovis kylymeni. Tua ny oli yks hautuukiriootus. Mutta imehtelen, ku en oo kymmenehen vuatehen tiänny, notta likinaapuriilla on kissi ja viälä tosi komia onkin. Mullen sanottihion sen nimikin, mutten osannu sitä suusnani sulattaa. Oliskahan sollu jotaki franskojen kiältä, en tiärä.

Sanoon naapuriille, notta tua vasimenpualohoonen koira tuala klasilla tykkää kissoosta ja jänööstä. Sanoon senkin, notta sen ihantehet ei oo hengis enää rookaamisen perästä. Non vainajia. Mutta pohojalaastalehti-ilimootusta mukaallen onni on olemas. "Ei kannata elää, sillä Harju hautaa halvalla."

Olis kiva joskus pitää sanomalehtien katsauksia. Mutta ei, kiitos. Muttolohon ny. Moon ny taas viikon hommannu leheren joka päivä. Nyt eres seisoo, notta kunkulta veistellähän pois ihosyäpä ja sitte sen peräs surrahan poikapualisen poijan ystävän surkiaa hallitussähälää. Ökyautojen omistajat saa satojen ekujen kuumaksun. Halavimmasta folokkaristaki pitää pulittaa lisää eku kuus.

Samoolla jäliillä ollahan valtion tulojen kartuttamises ku Suameski. Poliitikot osaa aakkosia pikkuusen aluustapäin niinku a auto b pensa. Joopa joo ja miätinnäs on saresveren(vesi) kerääminen tällättäväksi veron aluuseehen.

Mutta soon tosi, notten viitti toimitella jokapäivääsiä ykkösuutisia. Non niin karmeeta, jotta pirätän päätäni pyritellen syväs inhos pitkiksi aijjooksi leheren ostot. Täs maas teherähän selevin päin hirveetä konnuuksia ja veritekoja. Ku teköö ittelle kipiää lukeminen, juutusta ei viitti huurella. Suamihan olis niinku pyhäkoulu, jonsei kaarettaasi häppää päähän.

Moon sitä miältä, notta joku aharistaa ihimisiä täälä. Täski maalaaskyläs könnää 530 ihimistä neliökilomeeterillä, mutta siinä kaupungis mistoon tänne pohojaksunu, asuu vain 11 lärviä samaasella pinta-alalla. Minen tiärä on nuas luvuus joku seliitys johonku. On siälä lähtöpaikallani useen lunta portahilla, mutta täälä harvoon.

Ei ainakaa peliättelystä oo mitää haaraa rosvoolemisehen. Ku Suames puhkaasoo toisen kirukset voi päästä pään silityksellä. Eheronalaasta voi tulla, ku se puukkoo itte meni kaverin keuhkohon, mä vaan yritin pitää siitä kahavasta kiinni nottei solisi puhkoonu ketää.

Täälon heti kolomekkymmentä vuatta selliä, ku toisen hengen tärvelöö. Justihin tuamittihin yks oopettaja elinikääsehen, ev viitti sanua mistä. Tämän maan linnoos istuu viitisen äijää, joo äijjää, koko lopun hengityksensä aijjan räknäämäs tiilenpäitä. Täs maas ei oo resitenttiä, joka armahtaas ja kunkullaki on ny sairaalahan asiaa.

Ei kommentteja: