torstai 20. tammikuuta 2011

Rulla

Muistan, ku hesarin legendaarinen pilapiirtäjä Kari Suomlaanen piti hyysikkärullan aukaasemista inhottavimmista asioosta elämäsnänsä. Päätä ei löytyny mistää. Iltikses humorikko aukaasi rullan lähtyä timpermannin sahalla.

Tuallaaset umpirullat on ku keisarin uuret vaattehet. Niistei palioosin puhuta. Kakkapaperifirmat säästää ja käret sotkeentuu. Paperi on nykyysin niin soukkaa, notta kaitanauhakkaa ei niille päriää.

Ennen pihanperällä pyhäästihin Ilikan pääsivulla tai Vaasa vainajalla. Nykyaikaaset kaakelikupit ei vissihin toimi leheristöllä. Mullon jo kauan ollu valakoosen kupin viäres keuken roll.

Vissihin täälä Euroopan syrämmes on oltu paskapaperin soukentamises etulinias. Em muista syytä, mutta kymmenen vuatta sitte tulin tänne lenkottimella ja mun matkalaukus ei ollu mitää muuta ku keltaasta serlaa. Molin huamannu visihin, notta kuittaamisehen tarkootetut kupongit on liika piäniä.

Olisimpa tullukki sen serlalaukun kans tänne sen jäläkehen, ku turpaanit korkeehin tupihin ajeli lentokonehilla nevernytkis. Nolis varmahan ollu pommia, niin ku kakarootteni rattastuskypärät pian tuan tapahtuman perästä.

2 kommenttia:

RH kirjoitti...

Kun minä olin pieni, lyhennettiin vessapaperirullan standardimittaa. Tai arkin leveyttä, millä sen nyt mittaa... meillä oli kotona sellanen metallinen rullateline, ja siihen jäi uusien rullien kans kamalasti tyhjää. Hinta varmaan pysyi samana, ellei noussut.

Ja kerronpa tännekin, että paketti tuli perille ja hyvää on!

Piu kirjoitti...

No täs asias ei teollisuus ol seurannu kehityst lainka. Takapualet leviää ja paper ei ko soukkene. Nee on saipokauppian kans kompukses: kummallaki myynti kasva. Mut ei nykysi kyl kärsis enä Leskelehrel pyyhki, o se verra hipiä herkistynny:)