tiistai 25. tammikuuta 2011

Onko nuatiopuita?

Mun kotomaani iränpualoosella reunalla sähköfirmat suasittaa ihimisiä kattelemahan nuatioruakaa, ku ne puulaakit ei saa elektroonia kulukemahan narujansa pitkin. Luulen notta nualla aluehilla on jokahittella hirvenlihaa sulanehes pakastimes.

Onneksi ov viälä vilipoosta pihalla, nottei tartte kaikkia lihoja kerralla hohomeltaa. Jos sattuu liiveris olemahan pikkuusen klapia, notta saa kärvennettyä pimees ammuttua kruunupään sivua, ei oo tuskanuitua.

Murkinoottimisen jäläläkehen on hiano kääriintyä kruunupäitten taliojen sisällen. Miäli on ku suamaalaasella. Savunhaju noukas, lunta maas ja olo eksoottista. Karehrin nuata seleviintymismaailimahan joutunehia. Täälei oo luannon palaa.

Pian alakaa leheris olemahan tarinoota, kuinka kukin seleviintyy sähköjen prätkährettyä. Joku ei oo saanu soitetuksi lasareettihin ja joltaki henki meni sen tähären. Koululaaset on joutunu olemahan kotona pahanteos, ku koulun ovet on lukus ja vanahemmat askarehisnansa, jos autot on lähteny käyntihin iliman lämmitystä.

Toivon ny, notta media imöö sähkökatkoksista kaikki mehut irtomyyntiänsä pönkittääksensä. On hyvä, notton jataki katastrooffia. Saa nua rosvopoliitikot hetken rauhan julukisuurelta.

9 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Täällä on nyt jossain päin evakoitu vanhuksia, ei sähköä (ei lämmitystä), puita katkeillu langoille. pakkasta nyt - 26 täs kohoras. Mulle soitti sähköfirma, joka kauppas sähkön siirtoa, sanoon, nottei sitä saa multa siirtää pois, notten näje sitten enkä saa kaffia keitettyä vai ostaakko haluaasit? Mei päästy oikeen keskusteluuhin sen myyjän kans. soli varmhan vähä outo.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Moon pikkuusen peloosnani. Mullon Suamen koros vain sähköönen laattialämmitys. Jos sähköt on poikki kauan, siitä tuvasta ei saa enää kanalakaa. Vedet jäätyy ja seuraavalla lämpökelillä koko tupa on veden vallas.

Minen tiärä onko vakuutuksista mitään haaraa tällääsis asioos. Rahootustahua ei varmahan huvita yhtää tilannes.

Kirlah kirjoitti...

Joo, täällä Itä-Suomessa on ihmisiä evakuoitu, mutta tämä Itä-Suomikin on niin laaja alue, ettei ulotu meille asti, kahden ajotunnin etäisyydellä meidän pitäjästä! Meillä ei ole olleet sähkötkään poikki.

Enkä malta olla mainitsematta noista hirvistä. Ei tarvitse kaataa hirviä salaa, kun ei luvallakaan saada kaadetuksi kaikkia, joita voitaisiin. Juuri tämänaamusesta paikallislehdestä luin, että vain 75% luvista käytettiin, tarkoittaa että 275 hirveä kaadettiin siis meidän pitäjän alueella. Talvi tuli niin aikaisin, ettei ukkoontuneet hirviseurueet jaksa trampata metsissä.

Hirvikantaa olisi todella varaa verottaa vieläkin. Tämän talven aikana on tapahtunut jo monta hirvikolaria, joissakin on kuollutkin ihmisiä. En tunne ketään, joka ei olisi joutunut vähältä piti -tilanteeseen hirvien kanssa.

Piu kirjoitti...

Munst on melkke rikollist, et Suames saa ylipäätäs rakentta semssi asunnoi, mihe ei ol tehty varalämmityst. Mul ei ol hättä ja olen luvann majotta kaik sähkölämmitykse varas elävät ystäväkki, jos sattu pitki katkoksi. -Jos olis pyssy, voisis mullaki ol hirveliha. Nyy täyty kattel klasist vaa, ko kävelevä ohi.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Kirlah; Hirvet on pystys. Minen ymmärrä, miksei ne saa elää, jos meki. Syäpä voi syärä ihimisen, mutta hirven nikkeli. Ei ihiminen saa olla niin kaikkivoipaanen, notta tiältänsä pitääs lakaasta kaikki muut.

Piu; Koska saan raurat rantehisini? Mullon oikee helevetin hyvä vualukiviuuni, muttei oo sen lämmittäjää jonsen oo itte tuvalla. Kymmenes vuares oon tainnu olla yhtehensä kolome kuuta lämmittämäs nunnaani. Teherähän kaupat, rupia sä lämmittämähän mun mörskääni.

Kirlah kirjoitti...

Kuule, sinet ny käsitä, että niitä hirviä on täälä tosi palio!! Ei niitä olla sukupuuttohon tappamas, vaan vähä harventamas jotta niille riittääs eres syämistä. Huamaa kyllä jotta 1. soot asunu eri pualilla Suamia ja viäläpä 2. sata vuatta sitte ja 3. ulukomailta käsin puhut samoon ku mun saksalaaset kolleekat olosuhteita tuntematta.
Ei sen puoleen, eläköön hirvet mun puolestani, mullei oo ollu koskaan hirvenlihaa, kun ei oo mettääkää eikä kukaan sitä maattomille anna eikä myy.
Mutta mainittin ny vaan hirvistä sen takia, kun jatkuvien hirvikolareiden lisäksi maanomistajilta syövät kuulemma kaikki taimikot.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Kirlahille: Elämä on. Kerraasti tramppasin yhyren hirven etukäpälälle, ku elukka haisteli vain myätävirtaasia tuulia.

Silloonkaa sei uhaannu mua kuinkaa. Luuli vissihin mua viholaaseksi ja luikkii matkoohinsa.

vilukissi kirjoitti...

Otan osaa hirvikeskusteluun: niitä ammutaan jo siksikin, että vältyttäisiin hirvikolareilta, mitä on edelleenkin paljon. Parempi hirvi padassa kuin konepellillä, sanoi mulle yksi metsästäjä.

Piu kirjoitti...

Ei sunt voi rikolliseks mainit, ko sul o oikke vualukiviuuni. See, et olet mailma ääres on toine juttu. Ikävä jos sun suvikotis kärsi tämsis säävaihteluist. Miälellän olissin avuks mut taita tul liika pitk lämmitysmatka.