perjantai 14. tammikuuta 2011

Kuka väistää?

Kuvasta päättään ruåttalaanen hirvi tiäsi notta syämäkären pualohoosesta ristooksesta saa ajaa tai kopotella ensin. Joku kiinalaasella Ruattin kansallispiilillä kurnuttanu viikinki ei tainnu eres havaata varmahan urbaanin luantoelukan hianua ratkaasua.

Non ny niin tiatoosia nua elukat, notta auton noukas ottaa kipiää, jos sellaasehen vasiten haluaa törmööstää sivusta perin. Hypitähän ylitte tai sitte orotetahan puskikos, jonsei oo suajatiätä justihin siinä kohoras.

Voi olla, notta tuas Volovos on niin korviäsärkevä ähkyn eli turbon vinku, notta elg ei kekannu muuta ratkaasua kauhuusnansa.

Mä oon nähäny ajellesnani palioki hirviä tiänvarsis. Oon ajellu milioonia kilomeeteriä rauhattomien töitteni ja harrastusteni tähären. Ykskää sarvipää ei oo tuumannu vaihtaa silloon kaistaa, kummoon tulos. Non pirättäny aina luiskahan tuumamahan, notta tulooko muita kohoja oikialta eli vasimelta.

Mullon ollu niin kauan persustan alla turbodiesel, ku niiton ollu olemas. Ähkyn ääni on torennäköösesti luantoelukojen korvarustingiille jotaki älytööntä. Ne menöö päätä pahkaa äänestä päin mettähän.

Suru on siinä, nottoon vissihin palioki luantua seannu kulukevilla bunkkeriillani.

1 kommentti:

RH kirjoitti...

Josen ihan väärin näje, niin siinähän on kylttikin, josa on joku sorkkaelukan kuva. Olisko tuo lehemä kuitenki. Ei ole autoilija älynny katella merkistä huolimati.

Pittää vissiin minunki hommata semmonen turpo, ettei tarttis enää hyvää autoa myyä vakuutusyhtiölle. Ei ollu hirvi, oli vain peura, mutta liian kallis oli sekin vakuutusyhtiölle.