tiistai 29. kesäkuuta 2010

Pyssyys ny sitte

Joku ameriikan korkiin oikeus on kiältäny joirenki osavaltiooren pyssynhallittemiskiallon. Tämä on oikia päätös, jos joku ylehensä voi olla oikia. Ne ei tarttee ruakaa, jokkoon puhoottu pyssyn paukuulla. Elämä helepottuu tosi palio ja varsinki näliänhätä.

On heleppo olla toisinaanajattelijan Pentti Linkolan linijoolla. "Mikä olisi ystävällisintä, mitä voisit tehdä hukkuvalle, joka riippuu veneesi laidassa?" Linkola sanoi joskus, "lyödä riippujalta sormet poikki."

Joskus vuasisaran aluus pykättihin Lauhanvuarelle ensimmäästä näkötornia ryssävallas. Joku siperialaanen oli putuamas siätä ylähältä. Isoo pomo avitti putuamista lyämällä kiikkujan näpit irti.

Yksinkertaaset suamalaaset toliotti peliästynehenä pomon hommia. "Kooli mikä kooli," mainaasi tsaarin lähettiläs.

Amerikkalaasehen oikeustajuhun kuuluu täyrellinen vapaus, niinku kualla jonku pösilön laakista. Oon niin helevetin tyhymä, jotten osaa arvostaa tuallaasta vapautta.

Niinku vissihin Suames on kerätty ylimäärääset tussarit taltehen, voi tavatonta ku silti präiskyy koko aijjan. Justihin Ylistaron ja Vaasan akselilla joku älykääpiö ammuskeli kaikkia mikkä liikkuu.

Toivon tiätysti hartahasti, notta Suamen valtio teköö sellaasen päätingin, jotta pyssyjä ja paukkuja ruvetahan jakamahan kaikkille niitä tarvitteville. Rupiaas tyättömyysluvut kyllä alenemahan kovaa vauhtia ja saataas hommata viarastyävoimaa pulahan. Sitähän on kaivattu.

Silti tuntuu joinki epäreilulta ruveta puhkoomahan ihimisiä matkan päästä pyssyllä. Vanhanaikaanen kauhavaalaanen on reiru värkki. Sen kans pitää ottaa lähikontaktia, mikä on vähenemäs suamalaases yhteiskunnas. Eiku reikä kroppahan sillä kauhavalaasella ja sitte viälä pari pyärährystä siälä reijjäs. Siitä se lähtöö, henki.

2 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Lujian tuan sun erellisenki juttus; onkohan sulta tutkittu keuhkosarkiroosia ollenkaan!? sen pystyys lääkkehillä nopiaaki parantamahan, pitääsköhän sun tulla tänne tutkittavaksi!?

Niin, arvaappa vaan, mistä tua viimmeesin ampuja; akselilla Vaasa-Ylistaro, oli kotoosin...a.i.v.a.n, mistäpäs muualtakaan!!

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Vilukissi on aina iahastuttavan osaa ottava. Ihiminen.

Multon tutkittu kaikki, mitä nykyysin voi syynätä. Uskon, notta lääkkehillä pystyys hoitamahan, muttoon niin salaperäänen paskiaanen, nottei musta saa kukaa mitää selekua.

Voin olla huamenna kävelykepiis nivelieni takia ja ylihuamenna juaksen rakkieni kaa niinku kukkoo poika.

Jos ny en saa keukoohini kunnolla maailimaa, huamenna on useen eri päivä.

Ev viittisi toimitella sairaskertomustani. En oo lekuri, mutta kaikki paskat johtuu mummiälestä yhyrestä ainuasta viälä selevittämättömästä syystä.

Mun ottaa kukkakaalihini se, notten koskaa tiärä kuka on mullen huamisen petannu. Antaa olla.