sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Rakkaus on tai ei

Kotini ikkunasta näin tällaista. Kuvassa on kuusi pulua, mutta oikeasti vain kaksi. Tämä on jonkinlainen kuvasarja. Yritin kuvata tätä paria moneen kertaan ja vihdoin onnistuin. Minusta näytti, että meneillään on jonkinlainen perhetapahtuma ja sen selvittäminen.

Ehkä noin viikko sitten seurasin naapurikylän sairaalan parkkipaikalla vastaavaa sessiota. Harmi, ettei kamera ollut silloin mukana. Siinä tapahtumassa kaksi lintua istui räystäällä. Oho, yksi lintu enää.

Pian lohduttajaksi tuli uusi seuralainen, jonka kolmas ajoi tiehensä. Tämä tavoiteltu lintupersoona istui kaapelilla, kuten kuvani otukset. Yritin siinä miettiä, minkälaisesta asiasta olisi ollut puhetta. Minullehan eivät toisten asiat kuulu ja jätin asian sillensä.

Asioita on ehkä turha miettiä kovin analyyttisesti. Joskus pelkkä elämän seuraaminen vailla kommentointia voi olla kohdallaan. Montako kusiaista ja muuta hyötyelukkaa kuoli tänään jalkojeni alle, kun tepastelin takapihalla hemmetin isoissa kumisaappaissa.

Voisin jollain lailla kuvitella, että niiden kumisaappaitteli alle tuhoutuneiden luontokappaleitten elämä olisi vähintäinkin yhtä arvokas kuin omani. Minä en kumminkaan ole niin korkealla hierarkiassa, että pystyisin millään tavalla realisoimaan elämääni saati niiden pienten.

Minun nykyiseen päätäntävaltaani ei kuulu, että teenkö väärin hiippaillessani puutarhassamme. Voisihan asian väistää sillä tavalla, että mikseivät ötökät väistäneet, kun iso möhkäle lähestyi. Mutta meinaan mennä huomennakin pihalleni.

3 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Mee vaan pihamaalles ja ryytimaahan, ei kannata miättiä, mitä polokoo. Eikös tavata sanua, notta mitä me piänistä ku ei piänekkään meistä. Monta juttua solit saanu äntihin ja minoon ollu vain hetken iliman konesta!Moon kans usiemman kerran seurannu lintupariskuntia ja niiren liikehrintää langoolla...siälä esitetähän monen monituista tarinaa! Elävästä elämästä.

Anonyymi kirjoitti...

jokainen elämä on ainutlaatuinen, tallattunakin.

Hannele på Hisingen kirjoitti...

Kiva sarja :)