torstai 10. kesäkuuta 2010

Koo-koo-koo

Picea Abies auttaa ihmistä kerkillänsä. Pistele niitä naamahas, niitä kerkkiä, hengitysongelmas ja yleenen pahoonvointi lähtöö huitsin nevarahan.

Paitsi, että kirjoitin tämän kasvin nimen varmaan väärin, olen sen ihailija. Se on suomeksi kuusi. Aikoinaan se oli minun maailmani, seikkailupaikkani ja koko silloinen tuleva elämäni. Kuusi, niin. Se puu kasvoi kotini pihalla. Se puu oli minulle tärkein kaikista. Sen puun luoma maailma saattoi minut ammatinvalintaan ja harrastuksiin.

Tämä ei ole viinakauppa vaan ihan lähikauppa. Tässä maassa juodaan paljon enemmän maitoa kuin Suomessa. En tiedä, kuka noita oheistuotteita nauttii.

Tähän mennessä joku ihastuttava espanjan etana on varmaan syönyt kaalimme. Jo yhden yön jälkeen, saas nähärä. Tavallisesti on näin käynyt,

Mua ihastuttaa oma viljely, mutta tässä maassa se on haave vain. Jos maksat viher rentuista vain muutaman sentin, miksi kasvatat niitä itse. Tämä on kai kotoa opittu tapa.

Kaali on kaali. Esimerkiksi minun yläreunassani se on madonsyömä. Tunnen niin.

3 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Johan oli ihanasti oheistuotteita...harmi, kun täälä on viinit muualla kuin "Hattukaupas"...huokaus. Kuusesta saa pihkaa, joosta saa taas mehiläisvahan kanssa tai vaseliinin kanssa hyvää pihkavoidetta, joka taas auttaa...kaikkeen. Ulkoisesti käytetään.

Kirlah kirjoitti...

Jaa-a. "Miksi kasvatat kaaleja itse", "Miksi maalaat tauluja itse", "Miksi teet käsitöitä itse", kun niitä saa halvemmalla valmiina. Kaikkia näitä minultakin aina kysytään.
Mutta sehän on juuri sitä, mitä ihminen tarvitsee, terapiaa ja käsillä tekemistä. Tiedän paljon ihmisiä, joilla ei sitten olekaan mitään tekemistä, kun mitään ei tarvitse tehdä itse, ja sitten alkavat vain viinaa lipittää. Saman logiikan mukaanhan voisi viinanjuomisenkin jättää muille, katsoo vain televisiosta sohvalta muiden rellestämistä ja rähjäämistä. Helpommalla siinäkin pääsee.
Niinhän monet ovat jo liikkumisenkin jättäneet muille. Ei tarvitse itse liikkua, kun katsoo tv:stä muiden urheilua.
-Oho, tulipa juttu!

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Sanoosin, notton mulla ainaki pari torellista ystävää. Vilukissi ja Kirlah.
Kiitoksia molemmille kaikellaasesta ymmärtämisestä.