perjantai 20. toukokuuta 2011

Leffakekkerit

Ulkomaases kaupungis suamalaasekki on ollu jonkullaases osas sikälääsis leffahulinoos. Joku monen maalaasten suomalaasohojaukses tehty musta scifi-komedia sai tosi suurta huamiota osaksensa. Kimeenikansa saa nähärä uutuutta joskus ens vuanna mones maas.

Etelääsen Euroopan suamalaanen toisen elokuvan suasikkiohojaaja ei ollu malttanu tumpata sätkäänsä kialloosta hualimati, ku esitteli liittoutunetten maihinnousualuehelle sijoottuvaa pakolaas spektaakkelia. Yleesö oli ollu aivan hullaannuksis luannonlapsen oivaltavasta älykkyydestä. Miäs ei taaskaa malttanu olla tanssimati punaasella matolla.

Asiantuntevan oloonen yleesö ei ollu meinannu pysyä nahoosnansa ja suasionosootukset oli ollu aivan valtaasia. Omaa boheemin elämää viästittävä nero häippääsi pitkin askelin silimät kengän noukkihin suunnattuna omihin matkoohinsa. Tua ei tositaiteelijoota ymmärtävää yleesyä häirinny. Leffan ylistäminen jatkaa omaa elämäänsä aina vaan.

Joku elokuvapersoonan suuruutta arvostava kansalaanen vaatii pääkaupungin kauppatorille samallaasia rymyjuhulia, ku kummilätkän sivaltajilleki saatihin, jos elokuva saa palakinnon. Sais taas juhulahumus kuseskella risitäntin linnan katolta. Toivottavasti linnaa vartioovat ei saanu tuatesta niskahansa.

EU ei tue tällääsiä toririamuja, mutta elokuvia se tukoo. Rahootuspäätökset menöö kovan seulan läpi ennenku ekuja alkaa lirajamahan tuatantohon. Kumpaanenki suamalaaselokuva on luultavasti pääsny isoolle pussillen hynää lappamahan.

Ei kommentteja: