torstai 2. helmikuuta 2012

Rengaslukko

Joku itäsuamalaanen älykkö oli osannu kuuklettaa ulukomaisen rengaslukon. Toimehen, omasta pajasta sitte tuli parkkipirkkojen ihaalema keltaanen tuates.

Varmahan hyvä asia, mutta sana rengaslukko? Keltaasehen häkkyrähän oli tällätty liimapaperi, mihinä seisoo notton rengaslukko. Kuka vintturoottoo Suamen kiältä? Imehtelen. Kuvista päättään kysymykses on jonkillaanen pyärälukko. Ylehensä rengas on vantehen ulukopualinen osa.

Jos mun museoautohon joku tuumaas pistää pyärälukon, multa menis aprikooren viis minuuttia aikaa siihen ku kruuvaasin koko pyärän irti ja heittääsin sen ketuulle ja vaihtaasin varooksi olovan pyärän tilalle.

Ku en pirä kravattia kovin useen, mullon aina kären likellä tyäkaluja. Niinku akulla käyvä kulumahiomakones. Ei kestä kovin kauaa, ku oon viillelly keltaasen hämmähäkin polovet poikki, jos joku olis keksiny tällätä sellaasen johonku mun lelun pyärähän.

Oikiasti asiaon oikee hyvä. Toivottavasti pyärälukkoja saarahan suamen kansaavälisten erustustojen etehenki. Tiätysti nykyynen pääministeri ja tuleva pressa naapurimaasta lähärättää maksukyvyyttömille kansasalaasillellensa akulla käyviä viiltimiä, notta pääsöö kurmeeautolla kotiansa.

Tiärä sitte.

1 kommentti:

vilukissi kirjoitti...

joo, jos mulla on fillarinrengas puhki, niin se on se kummi ei pyörä.