keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Kiriootan alle

Mua ei kosketa millään lailla jonku ministeri Räsäsen eheroottama viinanmyyntiatarioolu aamuöisin. Minen oo koskaa ollu aamujuattoloos, enkä pistelly ketää astaloolla kapakan eres enkä grillijonoos. Voi olla, nottoon tavttaoman jäävi asiahan, niinku uskonpualohoonen ministeriki. Minoon viälä jäävimpi ku ministeri, ku en kuluta eres sukkiani ministerin valtakunnas.

Reheristi voin sanua, nottoon imehrelly iäti yällä kapakoos hillumista. Minen kerrasnansa hukaa sitä, ku porukoolla on viikonloppuna töistä tai tyättömyyrestä luppoaikaa lauvantakina, miksei sinne kuppilahan voisi mennä jo päivännäön aikana. Moon vaan imehrelly asiaa jo kymmeniä vuasia.

Mullon ollu aikuusena sellaasia harrastuksia, notten oo keriinny yällä paaritiskille ja aamuyästä krillijonohon turpahanlyäntikilipaaluuhin. Jaa, kerran olin Haapajärvellä krillijonos yällä. Yks paikkakuntalaanen hemmo ei tykänny mun murtehesta. Mulloli käret taskuusnani ja sillä urholla koura kiinni mun riveelis ja oikianpualohoonen nyrkki olokapäänsä takana uhkaamas mun muatuani.

Mä siinä sitte lohkaasin, jos on sulla kaikki ogelmat ny tuas nyrkis, anna tulla. Tähärennin viälä, notta tuan lyännin perästä mun äiteeni voi tulla tänne ja flätkiä sua kuarisangoolla ympäri korvia. Riiranhaastaja tuumas hetken ja mukinootta häipyy tuallaasen uhaan eres toisahalle.

3 kommenttia:

kaisa jouppi kirjoitti...

Mummiälestä sinet oo jäävi sanomahan asioota.Hyvä on ottaa kantaa oikeen mustaa valakoosellaki.
Sisäministerin ny olletikkin kuuluu sanua kaikenlaasia parannusehrotuksia julukisuutehen.
(Oli muuten hauskasti mainaastu jutusnas se USKONPUALOHOONEN. Mulla oikee nauruhermoos kutaji tuallaanen sanonta.
Moon muuten kans uskonpualohoone, ihan sivumennen mainitakseni).

Meillolis aikoonaan mun aviomiäheni kans jääny yks surkia riita riitelemäti, jos ravintola olis sulijettu aikaasemmin.
aamuyästä sianpiäremän aikoohin hontturootihin kotia ja mun rupes ottohon klupuhun, ku muistin, jotta aviomiäs oli tanssahrellu mummiälestä liika likiitte yhyren plonrin kans.
Mä mosahutin ukkuani ihan vaan nupeiksi nyrkillä leukaperihin ja se toffas mut tiänviäri ojahan, jotta hippulat vinkuu.
Mei muutoon ikänä käyty toistemma kurkkuuhin, mutta sitä ne aukioloaijjat teetti ;)
No, tätänykyä me kulutamma ainuastaan kirkonpenkkiä ja seuratuvan lavittoota ja meillon hyvä olla kaikinpualin.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Anteeksi ny Kaisa, mutta tirskun täälä ääneheni.Vai mosahutit!! Varmahan enimmäsensä tuffitahan toisia aamuyästä, ku vaikkapa aamupäivällä.

Anne-Riitta Laukka-aho, ArtBox kirjoitti...

Kylläpä kerrankin ja kerrassaan haaskalta vaikuttaa lukemani! Ite kun olen savolaisena karjalassa ja tottunu seuraamaan kinaa siitä etteivät savolaiset ja karjalaiset saa toistensa puheista selvää kun on niin kauhia kuilu tuossa kulttuurissa!
Sai käppyrä nyt täältä susirajalta uutteran lukijan oli se piirakka sitten piirakka tai ei.!