maanantai 27. helmikuuta 2012

loinen

Ei olis eres maininnan arvoonen ahavenanmaalaasen poliitikon lausunto uuresta naapurimaan kuningattaresta. Vaikka on naapuris monarkia, joku Jomalan kunnan asukas viittii heittää yksityyshenkilöstä ala-arvoosta läppää. Mihinä on sivistys ny.

Enoo enää varma mihinä periferias ihaalemani meren saarirykelmä on nykyysin. Toivon ymmärtäväni, nottei yhyren kusipään miälipires tuu yleeseksi. On vaikia käsittää, notta täyrellisen ittehallinnon saanehet affenanmaalaaset voi riakkua suuntahan ja toisehen. Bomarsundis ampuaatti ryssät ja engelantilaaset.

Mä muuttaasin tualle saarelle, mutta sorran jotaki kohtaa murtehesnani. On erikoosta, notta jokku malahtelaaset ja alavetelilääset saa asumapaikkaoikeuren. Niillei oo mitää käsitystä saaren puhutusta kiälestä. Korvahan on tullu.

Jos mä olisin joinki ittellinen, muuttaasin Kökarin saarellen. Kaloosta en tiärä tuan taivahallista, mutta voisin kysäästä joltaki kylälääseltä, notta mitä tällääsin huulieni välihin kun on näläkä ny.

En tiärä, mitä liaakuroota niis vesis uiskenteloo. Ottaasin jokahitten kiinni ja rupiaasin suunnittelemahan tulevaa soppaani. Joo, mutta ei. Minen saa minkäällaasta luamakunnan otusta hengeltä ja elkävänä mä en ketään keitä.

Pitää palajata vanahan käytäntöhön. Jyrsin kaikellaasia luita, mitä löyrän tiäv varsista. Muv vatta ei mee ruikulle, vaikka hohomeltaasin jo pikkuusen elänyttäki evästä.

3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Voi kuinka hauska, taas.

kaisa jouppi kirjoitti...

Mummiälestä oli kans sivistymätööntä sanua ketää loiseksi.
Moomma ihimisiä, eikä mitää loisia.
Kaikenlaasta sitä pitää miäliharmiksensa lukiakki :(

Mä hämmästyyn niistä tiänvarsiluista kauhiasti ja naurattiki mua pikkuusen.
Sitte majattelin, notta sä puhukki muka niinku sen sun koiran kuanolla.
Minen oo liioon ronkeli ruaan suhtehen. Pöyränmitalla ku kiinni saa koppaastua, nii kyllä kelepaa.
Ja mä puhuun ja kiriootin ihan omalla kirallani ja omana ajatuksenani.
Meillei eres oo koiraa.
Laihnakoira joskus.

vilukissi kirjoitti...

:)!!!!