perjantai 4. helmikuuta 2011

Pohojooses on

Pulunkasvattajanaapurin kans heitettihin justihin läppää. Oli körmystäny ittensä hirveehin palttoohin. Hiippaalin lintulaurooleeni kipparipairas. Sanoo, notta piäni tyänteko pitää lämpöösenä ja mä siihen nottoot oikias.

Kymmenen vuatta on asuttu viäretysten. Jotaki puska-aitaa on välisnämmä. Herra on aina tiänny kuinka eksoottisesta kohorasta on tänne joraannuttu. Oli vissihin ny lukenu jotaki tiatokiriaa tai kattonu dokua telekusta. " Eikös se Suami oo aika pohojooses, johonaki Tanskan korkuurella täältä kattuen?"

Joo, on se juuttimaa pualesvälis sinne kotia mennes. "Eikös siäläpäin oo joku ruatti ja pohojoosentiä ja onko se ruslandiakaa kovin pitkällä sun tuvastas."

Sanoon nottei Suamia piretä skandinaavisena maana, mutta fennoskaavisena kyllä. "Eikös siäläpäin oo Islantiki ja Eestlandia?"

Joo, onne, ku kattoo jostaki suunnasta. "Eestladia ja Ijslan on sitte naapupurivaltioota sulle, innostuu naapuri kekseliääsyyrestänsä."

Sanoon huanolla murtehella, notton pikkuusen lainehia mairen välillä. Sanoo sitte, notta pitää jatkaa puskahommia ja mennä pian syämähän akan kuumottamia tikkuperunoota.

3 kommenttia:

RH kirjoitti...

Nauratti ensin, mutta sitten rupesin miettiin, tiiänkö ite yhtään paremmin ko. maan naapureita tai missä kohtaa se sijaitsee... mutta kartastahan tuon näkee.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Sanna: Mä oon tiätysti erikoostapaus. Mullon tuarehian karttoja satoja kiloja. Vanahimpia jakelen kulukijoolle, paitti kaharen erellisen vuasisaran tuatoksia.

Joskus lintunaapuri tiarusti, mihinoot ollu, ku autua ei ollu koko päivänä pihas. Sanoon, notta Antverpenis. Niin kaukana, tokaasi pulujensyättäjä.

Antverpen ei oo yhtää piremmällä tästä ku Vaasa tai Seinäjoki Isoostakyrööstä

vilukissi kirjoitti...

En oo koskaan tajunnut noita ulukomaan eläviä, kunnei keskieuroopaskaan tiärä, mihinä moomma! Mä tajuaasin, jos niiltä kysyttääs, notta mihinä kohorin on khana tai kaanaa, mutta meirän kotomaa! Niin selekiän mallinenki kartalla