lauantai 26. helmikuuta 2011

kirjoitus

Tämä kiriootus lähtöö Sannan kommentista. Vaikka Pohojammaata piisaa Rovaniämelle, jonkun mun aikaa sitte lukemani maantiaron kirian perähän, oikia pohojammaa on Isoonkyröön ja Ylistaron kohoralla.

Daavid on raaviri. Yksselekooseesti sov vaan. Imehttelen tosi kovaa, nottei vahanhan roomalaasten valtakuntahan oo saatu eres alakehia kiriaanten merkityksistä. Voeisin naeillä kirjaimilla saavani aikaan Vuokatin urheieluopiston johtajan nimen. Pekka Vaehaesoeyrinki.

Niinku mäki kyröös, porukka on pikkuusen vinosilimäästä. Ei varmahan oo vika eli vaiva, se notta jokku ulukomaalaaset rupes rahtaamahan laivojensa mastoja pohojammaalta ja ostelemahan ja tervaa kans. Toi ne viisihin sualaa ja maustehia ja geeninsä eli perimähänsä.

Voi olla, notton ollu kyrölääset leväperääsiä tai non uskonu äitiänsä; Koita ny ny olla kiltisti!

En oo nähäny, muttoon kuulnu Leväluhuran uhurilähtehen kuviteltua tarinaa televisio-ohojelmasta. Joku agrikulttuuria hallittematoon porukka silloon aikoja sitten oli asunu Kunellin kallion likellä.

Ei oo ihimes mullekkaa, notton pää pyäriäänen ja silimät vintturas. On joskus kuullu ystävälliseltä kauppiahalta: Ookko muutosta jaappanilaanen.

4 kommenttia:

RH kirjoitti...

Levänluhta oli mulle ihan uus tuttavuus! Mutta onhan lappalaisetki vinosilmäsiä, ookko varma ettei ole niistä jääny keenejä, ku ovat pohojosseen paenneet? Kato vaikka Antti Tuiskua - jonka kans mullon yhteinen esiäiti, muuten - korkiat poskipäät ja vinot silimät on silläki.

Mutta miten sanotaan dalmatiankoira ilman deetä???:)

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Ralmaatialaanen. Dalmatia on entisen Jugoslavian alueella. Läheltä Dalmatiaa tulevat myös orlovilaiset. Dalmaatit ovat koiria ja orloovit heppoja.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Uusi teksti: Sannalle.

Leväluhdasta on ollut iso juttu jonkin suomalaisen televisiokanavan siivuilla äsken. Number 1-2-3-4?

Tiettävästi Leväluhtaan haudattiin satoja ihmisiä, joidenka alkuperä ei ollut germaaninen tai ugrilainen.

Oletettavasti Leväluhdan vainajat ovat enemmän tai vähemmän saamelaisia. Tarkkaa tutkimustietoa minulla ei ole.

Leväluhdan alue on ollut pitkään maahanmuutajien aluetta, koska Kyrönkokea pitkin pääsi ennen pitkälle sisämaahan ja alue oli kaupankäynnille otollista.

vilukissi kirjoitti...

Sanna, son ralmatialaanen!