keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Hyvim menöö

Suamalaanen kansanvalta on pikku hiliaa pääsemäs kansaanvälisihin ulottuvuuksihin. Eruskunnan kovihin hommihin joutunehet osaa jo olla niinku muallaki ollahan. Liikuttavalla lailla samaa etua pystytähän ajamahan pualuehesta riippumati.

Kyvykkähiä yhteiskunnan tukipilaria on ollu varmahan ennenki, mutta ny arvokkahia töitä ei enää teherä mihinää piilokomeros. Maan tapahan on joikhata sen lauluja jonka pussilla ollahan. Enkä ny tarkoota puussuusen omistajalla nöyrää luannollista henkilyä. Tyhymyyttähän olis maksella hupimatkojaki itte, ku eruspalakat ja erut on niin nimellisiä.

Iltapäiväleheret ny on sellaasia, notta haluaavat teherä rahaa kuvitelluulla kohuulla. Eihän ny mikkää jutut enää kenenkää muistos pysy. On kyllästyny kansan kovalevy. Harva muistaa kuka narulla kävelijä toi poliittisehen sanastohon jalasmökin. Kuka muistaa sitäkää, ku yks ministeri tuli Kremlistä rentoutunehes olotilas ja toimittaja kysyy, mistä tällä reissulla keskusteltihin. "Puhuumma sellaasista asioosta, mikkä tuli esille, hik."

Kyllä soon vaan niin, notta erustamisehen pitää aina löytyä hynää. Senhän ny tiätää alakeelliset liikesmiähekki. Jos kansalle jää jotaki, olokohon tyytyväänen. Ainahan voi ruveta keräämähän pulloja tiäv varsista tai käpyjä mettistä, jos ei kolikot muutoon riitä.

Kävynkeruu ov vähä kausiluantoosta, ku käpyvuasia ei oo lautinaasesti. Ja pitää pikkuusen kysellä mettäviranoomaaseltaki, mistä puista kävyt kelepaa. Mutta kyllä rahavas oppii keksimähän nätympiäki hommia ku valitukki jo osaa.

1 kommentti:

vilukissi kirjoitti...

niin ja jostaki postikortistaki tuli isoo haloo, ku isoot poijat oli matkoollansa löytäny mukavan kortin, jonka sitte lährettivät terveesiksi jollekin naiselle. Joka taas teki rikosilimootuksen kortin etupualen kuvasta. Minen oo teheny yhtääkään rikosilimootusta, jos on joku postikortti laatikkohoni eksyny.