tiistai 6. huhtikuuta 2010

Rajaseurun ankeures

Airan takana on aina vihiriämpää ja kyllähän pikkumatkaaluki avartaa. Jon sei oltaasi oltu varuullansa, väskystä olis saanu avartaa 380 ekua. Nuuka akkani huitaasi pöytähän vain kympin toisesta repusta.

Toinen pääsiääspäivä oli pelekuulle juhula, mutta franskiille vissihin arki. Ainaki puarit oli tiän toisella pualella auki ja toisella kiinni.


Klasis on präntätty, notta ranskalaasta törkyä, mutta belekkuhinnat. Ei tullu kauppoja, ku ei ollu kukaa piirrustanu kauppalistahan tupakkia tai viinaa. Muistettihin kyllä, notta tupakit on taas kaikki. Noon kyllä ollu iäti lopus.

Leipää muka olis ja mustan kissin luastarin juustua. Mun suuhun ei tuallaasta valakoosta nisua tällätä kotona eikä kylällä.

Maisemis ei oo mitää vikaa. Täkälääsillä maanjussiilla on vaikeuksia viäläki kaharen erellisen maailmansoran räjähtämättömistä pommiista. Joka ainut kevät uutisoorahan kuinka pommi jytkähti fälttihin...

Mettäski voi hartautua vaikka tällääses kivituvas. Pitää muistaa vaan, notton auki pyhisin 15.15 - 17.15.

Mastosta päättään telekku on jo keksitty tääläki.

Kuntokävelytapahtuman jäläkehen voi viillellä suuhunsa kunnon loimupaistia. Ev viittiny panna kuvaa karun toiselta pualelta. Siinä sarat ihimiset hoiti kirkov viäres nestetasapainovaijausta. Olis kumminki tullu jano ittellekki.


Kaveria jätettihin näille tanterehille milijoonia. Paasipeltoja on jokahisen yhtehenoton kohoras. Lähikaupungin portis on kaikkien ensimmääsen soran vainajien nimet. Menöö monta päivää, ennenku nimet on luettuna.

Pattahat on aina komeeta. Täs kyläs panntihin palio olutta ja syätihin luumuja... Joskus tuli tiätysti kiirus kulukijalla, eikä silloon katteltu paikkaa...

3 kommenttia:

Hanneles bokparadis kirjoitti...

Hianon näköistä, mielenkiintoista.

vilukissi kirjoitti...

Oon lakkoollu tietsikka-asioos...ja nyt täällä onkin niin kauhiasti ny lujettavaa ja katteltavaa! Mukavaa!!

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Ku tämon vanahaa ihimisen asuttamaa aluesta, näkemistä ja kaikellaasia kertomuksia piisaa.