keskiviikko 3. kesäkuuta 2009

Vai Ruåttihi

Luin jostaki hetkuunen aika taapperi, notta autolautoolla matkaalu Ruåttihin on alakanu viiskymmentä vuatta sitte. Uutisen mukahan ei vaiskaa, Vaasasta on seilannu Korsholm III jo palio ennen Siljojen ja Viikinkien reissaalun alakua.

Oli sillä Korsholm kolomosella hiano seilata. Vesi oli tyyni ku mikäki jäätikkö. Piäni poijjankolli oli näkevinänsä samasta klasista yhtaikaa Vaasan sisäsataman ja Holmsundin. Muistan kattoneheni, ku mua raavahampien kupit pakkas kaatulemahan siinä tyynes.

Soli hianua aikaa, ku Vaasasta viälä pääsi tavallinen tulumuajaki tuuleentmaha. On se vissihi nykki maharolista, jos on voittanu lotos tai periny jonku silimäpualikanttorin.

Ku se Estoonia putos pohojahan, lullaalin yän märkää unetoonta kakaraani pitkin vainioota. Nukahti sitte unehensa ja mä tormasin teksti TV: hin. Oli puronnu Estonia meren pohojahan ja ensimmäästen tiatojen jäläkehen kaks ja pualituhatta ihimistä sen joukos.

Tuli silloon taloos hiliaasta, ku ilimootin uutisesta. Justihin oltihin ajeltu sakilla samalla paatilla Vaasasta Uumajahan ja takaasi. Soli silloon eri niminen. Paatti.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

IRENE sanoi........

Mä muistan, jotta molis menty miehen kans joskus 1998-luvulla Vaasata paatilla Ruottin puolelle. Mentihin kattomahan tyttären appivanhempia Årehen. Sitä män kyllä ny muista, minkätakia meirän piti sitäkautta mennä, kun palijon helepommin olis päästy Åbon kautta Viginlinellä tai Siljalla. =o? Asutahan meinaan ihan Åbon naapuris. Kai soli jotakin seikkaalun halua. =oD

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Ei kukaa pöhölökää anna sille pitsakeisarille sellaasia lunnahia mitä kyselöö. Halavempaa on kurvaalla Haaparannan tai Turuun kautta. Muistat Åreskutanin. Oon juassu kilivantiästä sen ylitte henki hapatuksis monta kertaa. Siitä pikkuusen Noriahan päin olovas kyläs oon hiihrelly ja kattellu kesälumia ylähältä. Jos asut Liaros, sano kaikkille tutuuleni terkkuja. Siinä entises konkurssipankis on hyvä kaverini rahaa myimäs.