perjantai 5. kesäkuuta 2009

Taas navikoontia

Olin luvannu yhyrelle kaverille navikaattoriamma laihnaksi, ku soli menos muuton tohkehis tila-autollansa Suamehen. Kerrattihin vähä sen vekottimen kuvioota ja sai kaverini sen jotenki tällättyä pirssihinsä.

Laitettihin matkaalian autonkuummiihin mun prässäämääni tuaresta ilimaa. Oli kaveri kiitollinen, ku ei tarvinnu mennä kummisuutarille isoosta rahasta tuata tekemähä. Siihen viärehen sitte poomaa isoo rekka. Kuski juaksoo pää kolomantena jalakana kummintäyttäjiä kohoren.

Hätäänen äijä näyttää mulle lappua, johona lukoo Sara Lee. Olin hetki hiliaa, ku en muistanu tuntevani tuan nimistä ladya. Ja kuinka ollakkaa, kyllä sen serän isoo rekvisiitta antoo säteelyä, nottei okkaan mikää henkilöviaraalu. Ku se kuski huitoo käsiänsä ku tuulimylly ja puhuu jostaki manjaanasta ja viisoo kelluansa.

En ymmärtäny puheestansa ku tuan manjaanan. Se navikaatorin laihnaaja sitte kysyy siltä, notta toimittelekko engelsmannia. Little bit, sanoo hätähousu. Muttei kumminkaa käsittäny mainostamaansa piäntä pätkääkään. Tiäsin justihin mihinon kaffiteheras Sara Lee ja piirtelin spanielille, jonka kansallisuus seleves auton maatunnuksesta, tiän kuvan perille. Soli niin hätäännyksis, nottei joutanu kattua mun piirrustustani.

Siihen kauhiahan hätähän sitte pirättää roskakuski auttamahan kolleekaansa. Ei tuu mitää niirenkää puhehen ymmärryksestä. Spanieli tryykää taas mun etehen. Viisoon sitte ittiäni, minä, näytin ratinliikkehiä, ajan sun erelläs viisooren äijjää. Taputin persettäni ja viisoon, notta tyyrää lähellä peräsnäni.

Välillä spanielin auton hätävilikukki rupes väläkkymähän. Mä vaan ajoon ja epätoivoonen herra tuli peräs. Panin vilikun sen kaffitehtahan eres linikkapysäkille. Rekkakuski teki samoon. Aukaasin sivuklasin ja viisasin sen tehtahan kylttin ja näytin hyvää peukalua. Hyvä nottei kuski tullu klasin läpi, kus se riahuu löytämisensä riamua rekkansa knupis.

Lähärin tyyrämähän toisahallen. Kuninkahan linnan kohoralla jono ei menny etehenpäi jonsei taapperikkää vaikkolis minkä färiset lamput hehkunu. Kravettikaulaseet makas mahallansa hianojen autojensa räikkiens päällä. Uskoovat varmahan, notton konsertista apua kulukuhun. Ymmärrän kyllä; jollaki saattoo olla takapenkillä justihin ostettettua jäätelyä. On maharollista seki, nottoli äitee soittanu pöyräsnänsä ny olovan hyvää luumukiisseliä ja sinne oli kiirus.

Selekes sitte tiäliikentehen tulumunki. Jostaki sivukarulta oli tulos 1700-luvun asuuhin sonnustaantunu rattastajaporukka. Rullaluistinpoliisit ohojas liikennestä ja sikäli ne tööttääjät ei voinu nähärä mitää oikian maijjan vilikuttelua mihinää.

6 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Sun olis pitäny puhua niille Isoolla Kiriaamilla ja silleen hitahasti:"OT-TA-KAA RA-TIST-TA KII JA TU-LU-KAA PE-RÄS!" Poliisien olis pitäny huutaa "sininen vilikku, sininen vilikku".

Vuonna erittäin viis oli kerran yks ruåttalaanen miesasiakas kehunu mun naamaani ja minä olin hokinu, jaa, jaa. Oli noloo tilanne, ku jäläkihin päin akat sano mulle, notta olit ollu koko aijan samaa mieltä, ku mua oli kehuttu. Toristin, nottei pohojalaanen oo koskaan häveliäs. Tajunnu mitään sen skånen mongerruksesta

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Pitääs luurata jostaki, onko skåånelaanen ollu oikias. Ku mulle kartat on ku jumala paperilla, viisoon useen tiätä kulukijoolle mihinä maas hyvänsä niinku matkaaluopastaja. Minen voi kulukia hetkiäkää itte iliman tarkkaa sijaantia mihinää ja sentähären multa voi kysyä kartootusta mihinä hyvänsä kulienki.

Anonyymi kirjoitti...

IRENE sanoi.....

Hauska juttu, ei voi muuta, kun nauraa. =oDDD Non nua etelän miehet sellaasia hätähousujs jo geeniperimänsä puolesta, jottei jäyhä suomalaanen aina pysy kärryyllä niiren tunnekuohuus. Mä jo rupesin miettimähn, jotta mikä pirun kiirus sillä ny oli sinne kaffitehtahalle, mahtooko joku orotella sitä sinne päiväkaffille?

Muutoon, muan on ruvennu kauhiasti vaivaamahan näitä sun postauksia lukies, jotta mihinäpäin maailimaa sä oikeen vakituusesti asut. Älä pelekää, jotta mä tulis eherottelemahn sulle treffiä. =oD Mua kuitenki jää aina lukemisen jäläkehen mietityttämähn, jotta mihinähän ny oikeen maharetahan mennä? Joku asia näis sun jutuus ei ny oikeen natsaa mun naisenlogiikkahan.

Ensiksikin sä kasvattelet mansikoota silloon, kun Suomes on kuura maas. Toiseksi, sä käyt väliillä Tsekiis, eikä kai siinä ny mitään ihimeellistä oo, oonhan mä ittekkin sielä käyny. Siinä vaihehes, kun näin tuan valakiakuulahan kuvan, mä ajattelin lopullisesti, jotta moon ny kyllä eri karttaleherellä, ku sinä. Meillä täälä Greatcitys omena karisteli kukintonsa Helluntain tietämis, eikä raakilehista oo vielä eres tietua. Mutta sulla ne näkyy olevan jo oikeen hyväs hapes ja varmahan oot jo keriinny poimimahankin ne, kun tunnut olevan niin aikahansaapa mies. =o? Moon ny sunmielestä varmahan utelias, eikä sun tartte palijastaa olinpaikkaas mulle, josnes et taharo. Enhän mäkään oo kertonu sulle missäpäin maailimaa siajaittee kaupunki nimeltä Greatcity. =oD

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Irene kulta, vilukissi uteliahana ladyna paliasti jo aikoja sitte mun olnpaikkani. Kuittasin viälä toreksi. Ei taira olla enää salaasus.
Pelekias kuliaalen, niinku sunki naapuriista moni.
En orotakkaa treffiä, vaikka toisahalta olis komiaa nähärä kukoot.
Täälton tosi lyhkäänen lähtiä vaikka Roomahan tai Viinihin. Viini kiärrettihin viikko takoperi, ku muistin 70 -luvulta, notta oli pikku gasset ahtahia pelekälle pirssillekki. Ja meilloli makuuloota peräkoukus ratustettuna.

irene kirjoitti...

No sinne Belegian ja Hollannin suuntahan mä sun paikallistinkin. =oD Mutta eikö ookki niin, jotta Suomeskin vilijellähän mansikkaa kasvihuonehes? Mä nimittäin annoon sulle vielä maharollisuuren mansikkan vilijelyhyn Suomes sillä perusteella. Se jäi kuitenkin epäälyttämähän, kun kerroot linnuusta ja etanoosta, jokka uhkaa verottaa sun satoa. Eihän kasvihuone mansikoota tartte suojella linnuulta senkummemmin, ku etanooltakaan.=oD

Yks mystinen juttu vielä, ne Vilukissin belegialaaset suklaat. Mä en millään voinu käsittää sitä, jotta solit lähteny Suomesta Tsekkiihin heti mansikkakilipaalun jäläkehen ja Vilukissin suklaat oli tullu perille enneku molin ehtiny kissi sanua. Mun mielestä matka Suomesta Belegiahan ei taitu kären kääntehes, joten siitä jäi mulle sellaanen mututuntuma, jotta missähän täs mennähän, tietääkö joku muu ehkä enemmän, ku mä. Mun tarttoo ny lukia nua sun aikaasemmet jutut oikeen suurennusklasin kans, jos vaikka pääsisin vielä kärryylle. =oD

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Tairat kuule Irene yrittää pissittää komian kaaren aikahansaavaa entistä kyröläästä. Täältä, jokei oo suamia, huitaasoo hitahallaki vehkehellä päiväs Viinihin, purapestihin, perliinihin, Roomahan. Ei oo ku yks jonku luikaus, ku tästä on Pariisis.