tiistai 2. kesäkuuta 2009

Omppu kasuaaNy kasvatan tosi miäles tälläästä syätävää. Soon joku valakian kuulahan tapaanen heti syätävä omena. Jos se kerkiää purota puusta, soon melekee pilalla. Yleensä soon ollu valamista nassuteltavaa juhannuksen tianoos. Tuun silloon lukiolaaseni kans Suamesta tänne omppukestiihin. Toisen lajin omppu kypsyy vasta pikkuusen ennen ku maas alakaa olemahan rähämää.

Mulle rakkahat hernehet ja perunat on komias kukas. On ruusukki, mutten saa niistä eluani ja ne jää aina mun selekäni taa. Punaanen viinimaria rupiaa pikku hiliaa färittämähän poskiansa ja syksyllä tälläämäni valakosipulit kaateloo jo ruskeeta varsiansa. Saa vissihin ruveta nostelemahan orsillen.

Oon justihin tekemäs jonkullaasta rikosta. Kastelen kuvas olovaa omppupuuta. On ollu tosi kuivaa viikkotolokulla. En tiärä onko tullu kastelukialto, ku oon ollu toisahalla. Jos kastelukiallon aikana puutarhas näkyy helikopterista letkuja, pian on oven takana ystävällismiälinen poliisivirkaalia. Sei kysy tai sano mitään muuta, notta ku jotta viittiiskö veren (vesi) haaskaaja pistää kätyyses selekäs taa, jotta saarahan raurootettua.

Peli on tuas asias harvinaasen yksseliitteestä. Sellihin iliman tuamiota tai päätöstä. Minen kyllä tiärä, kuinka menetellähän jos sattuus klottaamahan keräämällänsä saretverellä. Nykyysis rakennusluvis on ehtona, notta saretvesi pitää kerätä taltehen. Ja jokku politiikan ihimelapset on jo eherottanu, notta saretvesi pitää tällätä veronalaaseksi tuloksi. Kuinkas muuten.

Kyllolis hianua jos sataaski välillä. Sitte ku rupiaa satahamaha, sillei oon mitään määrää tai mittaa.

3 kommenttia:

Millan kirjoitti...

Muakin vetää pualehensa enemmän nua syätävät kasvit. Vanahemmiten oon kumminki ruvennu ymmärtämähän vähä enemmän komianki päälle..

Tua vesipulajuttu on kyllä tärkiä asia tuumattavaksi vähä leviämmältiki maailmalla. Samoon se, miksi niitä ampiaasia ja muita nölliääsiä lentele enää samahan mallihin ku ennen. Ei oo meiränkään omenapuis palijo pölyttäjiä näkyny, vaikkon kukkia niin palijo, jottei leheret näjy...

vilukissi kirjoitti...

vai teillä on tuallaanen vesiongelma. täs pitää vissihin alkaa kuitenkin leipomahan piirakoota. kyllä niistä aina sen verran onttoja tuloo, notta sen fiilan sais sinne sisälle. se pitää vissihin olla suuree, ku kynsifiila?

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Tosi hyuvin ymmärrän murehianna. Vilukissin ei tartte leipua fiilaa tai rautasahaa piirakkahansa. Itte oon tänne tullu omin jaloon, ja mun pitää suhtaantua ympäristötekiööhin nukkoo nahkooneni.