lauantai 6. kesäkuuta 2009

Syätävää ja katteltavaa

Äläkää ny maharolliset lukijat oloko kovin vihaasia, ku tällääsiä kuvia lähärätän sivuulleni. Oon noukkinu syätävää akalleni, niinku kunnon pallinaamat tekööki. On kuulemma johonaki looras kylymää jäätelyä ja nuata punaasia mulukkeroota tällätähän sinne sekahan hetken päästä

Mansikoota tuvan erestä ja takaa

Maistuus varmahan sullekki

Minen tiärä miton nämä runsut

Minen tiärä, mikä tua valakoonen runsu on. Oliskohan joku rosacee-heimohon kuuluva. Perunankukan tunnen minäki. Ennen oli kotonani tiato, notta kukinnan aikana voi ruveta käsin kopelooren kattelemahan isoompia perunan jälekäälisiä.

Ny on sellaanen umpikuja, ku tämä vaimoonen sanoo, nottei perunatarhaa ruveta kopeloottemahan ennen ku mun flikkani oon täälä. Mitäs tuas seleväs asias. Orotan ny sitte kynnet pitkällä keskikesän juhulaa. Varmahan se lukiolaanen sitte möyryää mun kans tarhasnani kouluopetuksen antamalla riamulla.

9 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Sullon pian sato laaris, ku täälä peljätähän yöhalloja! Viime yönäkin oli jossakin päin - 4 ja risat pakkaasta! Nytkään ei tarvi makoilla ulkona auriongonotossa yms aktiviteetissa. Tulis pissutulehdus.

Irene mietti Pelekian suklaan nopiaa kulkeutumista; se oli kyllä mullekin täys arvootus, siis se postin ripiä toiminta. Sillä kyllä se paketti oli ehtä pelekiasta lähetetty. Siinei kauaa nokka tuhissu, ku se luuras mun postilaatikostani! Moon tullu asumahan siihen pitäjähäsehen,mistä tuo äijänkäppyrä on lähteny maailmalle, lämpöösempihin paikkoohin. Meni monta tiimaa ja mutkaa, ennen ku hoksasin jostkai, notta mehän tunnetahan toisemma jollakinlailla. Maailma on piäni.

Tuntuu kyllä vielä jotenkin haikialta, ku se elää jo täyttä kesää ja me odotellahan kesää. No, Irenellä saattaapi olla vähän lämpöösempi paikka ku mulla.

Soli juhannusruusu, joka sulla kukki. Latinalaasta nimiä en kuuklettanu. Mansikkakuvista alkas tekemään mieli vohveleita...voi että

Millan kirjoitti...

Kyllä täällä vesi kielelle kihahtaa, kun tuommoisia kuvia katsellaan. Mutta mitä te kuulkaa loppukesän teette, kun kaikki herkut on pian jo kypsyneet. Tuleeko niitä toinenkin satsi, vai pitääkö noista piisata lokakuulle saakka?

irene kirjoitti...

No jo on komioota mansikoota! Taitaa osa olla ahomansikoota ja amppelimansikoota, nuatten maatiaasten lisäksi. Viinimarijakin on teillä jo kypsää ja sitä mäkin jään täälä miettimähän, jotta mitäte sitten syksyllä poimitta.=oD

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Mullon vähä mansikoota, mutta jokahien puska eri lajia. Samoon vatut ja kaikki muukki kasvannaaset. Viimme vuanna saatihin syärä marioja koko kesä ihan pakkaasihin asti. Pistän kyllä sipulia, pärinöötä ja hernehiä toiselle sarolle ennen Suamen matkaa heinäkuun aluus. Siinon vaan se haittapuali, notta alakaa kasvimaas olemahan niin palio roskaa, notta pitää vaihtaa paikkaa tai kesannoora joskus. Ei vaan taharo malttaa ja myrkyttämähän en alakaa mihinää nimes. Tehkökö naapurin niin, jos tahtoo, minen

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Jäi viälä sanomata vilukissille, nottei tua valakoonen kukka oo mihinää nimes juhannusruusu. Sei oo eres ruusu.

Joku jasmikelaji soon, muttei mun mettätalous insinöörin koulutukseni riitä pirempähän analysoontihin.

Muuten viimmeeset mansikat hain frouvan aamiaaspalan höystöksi marraskuun 22. päivän aamuna. Sitte tuli vitiä, enkä viittiny enää puskiani penkua.

isopeikko kirjoitti...

Mansikat on aika hyvejä. Söis jos olis.

irene kirjoitti...

Jep, sano ruottalaanen. Nyt moon sitten kärryyllä sun jutuus.=oD Kahalasin kaikki sun tekstit läpi. Nyt voin sanua ku Ukko Paavo armon saatuansa, jotta teksiti on aivan ku eri kirijasta. Kuten varmahan tierät, Paavo puhuu Raamatun tekstistä, tultuansa armon tuntohon.

irene kirjoitti...

Niin vielä yksi ja viimeenen kysymys, sen jäläkehen mäen enää utele turhia. Mikä saa sun epäälemähän, jotta mä yritän kusettaa sua? =oDDD

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Sentähären, nottolin varma kaikkien tiätävän mihinoon. Melekee kaikki taitaa tiätää kukoon. Ei se haittaa.
Oon mikä tai kuka hyvänsä, periantakina oon siälä hallamaas ja pyhänä pahananpohojimmaasen rippiriakkujaasis.