keskiviikko 3. kesäkuuta 2009

Katees?

Luin justihin suamenkiälen tohtorin Minnan Aallon arvostelua Hannu Raittilan viimmeesestä kiriasta.

Kiriaalija oli ollu täälä jollaki palakintomatkalla tutkimas uusia ulottuuvuuksia tuatontohonsa. Oon varmahan nähäny äijjän, kunon kuulemma ollu joka päivä lueskelemas hesaria pappilas, suamalaasten laumaalupaikas.

Kiriaalija oli johonaki hirviäs vesisatehes hoinaantunu pyäränsä seliästä johonku lähikapakkahan. Oli kyselly porukalta, notta saisko jollaki tolukulla tilattua taksia loppumatkaksi. Kukaa ei tiätysti ollu käryyllä pikkuustakaa matkaa kyselijän tarkootuksesta.

Oli sitte kiriaalija jollaki ihimeellisillä käsimerkiillä taivastellu, ku on palio pirssiä kapakan pihas. Jollaki mulukomaalla, olis itte imes peilaantunu kaliootteliootten kaalihin. Joku oli sitte käsittäny, notta kiriaalija haluaas kyyttiä telttahansa, ku on niin tuaresta ilimanalaa.

Joku älykkö oli sitte inannu kulukijan haavehet. Oli tiaroottanu asiansa koko ryyppy seuruehellen. Kuskia olis ollu pilivin pimeen, mutta kukaa ei tiänny mihinä kolomen kilomeeterin pääs ololova kylä on.

Kyllä tua Minnan arvostelu kiriasta ja sen piirtämästä asiasta on torellista. Kuka kyrööläänen ei tiärä mihinon Isoonkyröön rautatiäasema? Soli Orismala joskus, mutta ei eres lauroolaaset aja koskaa aseman sivuutte. Maailmas eletähän tosi piänillä vaikuttehilla. Täälä.

4 kommenttia:

tupakissi kirjoitti...

Mä menin nuarena flikkana ensimmäästä kertaa yksikseni Tamperhelle. Piti pääsykokeesihi. Junamatkalla tutustuun toishe flikkaha, joka oli menos samoohi kokeehi. Rautatiäasemalla istuumma taksihi ja sanoomma osoottehe. "Oottako te tosisnanna?" "...joo-o, oli se se osoote!" "Ettäkö te tiärä mihnä se on?" "No EI, eikai me ny muuten taksia otetaasi!" no, kuski vei meirät eres pönöttävän korttelin toisalle pualen...
Lujet sä ainaki lehtiä, ota ny haastes vastaha mun blogistani ;D

Anonyymi kirjoitti...

IRENE sanoi........

Nii'in! Nykku tarkemmin ajattelen, en mäkään oo koskaan käyny Isoonkyröön rautatieasemalla. Onkokaan sielä sellaasta? Moon syntyny ja asunu elämäni ensimmääset 15-vuotta Laihian aseman kupehes Ratikylän mäjellä, mutta sieltäkin kuluki juna ainuastansa Vaasahan ja Seinäjoelle. Ei koskaan Isoonkyröhön =o/

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Mitä haastesta Tupakissi tällää. Mun isosisäni oli tsaarin aikaanen tark ampuja ja moon aina haastehista pikkuusen peloosnani. Pitää joskus toimitella tuasta.
Moon käyny Isoonkyröön raitioomiasemalla ja ajanu siitä junalla Maunulahan. Mun homma oli silloon haastatella yhtä presitenttieherokasta. Soli nainen, ei tullu risitänttiä. Olin yhyren Laihian aseman viäres asunehen mettäkonesurakootijan maahanpanijaasis vuasi sitte kevättalavella. Jos olit Irene kans, muistat ku puhua pölöpötin vainajasta hyvää.

vilukissi kirjoitti...

Kyllä Irene sielä on asema: Orismalan asema (toimii vieläkin tai ainakin junia pysähtyy), se on Orismalan kylässä. Kalliojärvikään ei ole siitä kaukana, josko kesällä siellä olisitte, Kalliojärvellä. Laitapa korvan taakse!