lauantai 28. helmikuuta 2009

Saunat suasios

Aamulla tuli päännousema lähtiä rakentamisen messuullen. Oli hyvä ku oltihin heti siälä ku veräjät aukaastihin. Ei tarvinnu sitte niin kauhiasti painia pystypainia muiren vahtaajien kans.

Kylloli palio tullu saunaksi sanottuja ratia pällisteltäväksi. Muutama vuasi sitte samoolla messuulla niitä oli pari kolome. Nyn niitoli likemmäs sata. Ne oli tosi hianoja kattella kaikin pualin. Siäloli suamalaasiaki iänikuusen vanhanaikaasia saunoja. Niiren kiukahien ala pitää lykätä jotaki klapia, mitä ny sattuu löytämähä. Ja niis oli laattias sellaanen vesireikäki.

Mutta ne nykyaikaaset saunat oli ihan toista maata. Sellaases piirongin kokooses kopis oli joku leivänpaharuttimen näköönen mötikkä seinäs. Mulle ei oikee seliinny mikä se oli. Mutta sitte rupes tulemahan oikee oikiaa nykyaikaa. Jääkaapin kokooses kopis ei ollu nähärä ku joku punaanen valo, mutta se koppi kuuluu olovan kauhian tervehellinen paikka ihimiselle.

Siinä punaases valos tai mitä muuta siälä lautojen alla onkaa, ihimisestä lähtöö läskit, psoriaasikset, kaloorit, lihasjännitykset, väsymys, kaikki myrkyt, viinan höyryt, ja kopis istuskeleminen lisää vastustuskykyä kaikellaasihin viruksen tekemihin tautiihin. Kyllä mä innostuun kovaa tuasta laitoksesta ja tuallaanen pikkuauton hinta ei tiätysti haittaa yhtää ku koppi on nuan erinomaanen. Paiskaan Suamesta tuamani kiukahan seuraavahan jäteskulietuksehen ja rupian riiamahan tuata koppia kyläkaupasta.

Soffat vasta erinomaasia oli. Niis oli melekee kaikis nahkat päällä, nottei oikee nähäny minkälaasehen ruatohon noli pykätty. Yhyren kauppiahan soffas oli ylähä kääntyvä niskatuen tapaanen. Se heiluu mun käresnäni ku kakun jalaka. Sanoon nottonpa tykky fletares. Ei soo mikää leikkikalu, puallusteli esittelijä.

Istuumet oli tosi ylellisen näköösiä kaikin pualin. Kun niis istuskeli, jäi viälä reilu parikymmentä senttiä seliästä selekänojahan. Moomma molemmat persesjalakoja ja ei niis istuminen onnistunu sen kummemmin ku sängyn reunallakaa. Tuahon oli sitte ratkaasuki olemas. Osta hevooskuarma tyynyjä, jotta saat istutuksi kunnolla ja vähä kenatuksiki. Kyllolis paree ostaa nahkapenkkiinen auto ja kantaa ne penkit tupahan. Sais halavemmalla ja hyätyys viälä pellilooran, pyärät ja kaikellaasta prötkötintä päälle. Eikä sitäpaitti tarvittisi orotella kuutolokulla kotiat tuajaasia.

Mutta älykotua esittelevät kohorat kävelin pää pystys nopiaa sivuutte. Meillon yks älyauto jo ja siiton saatu hyvät kyllänsä. Se kuliettaa meitä, jos sattuu sillen päälle. Tuli siitä älykorosta miälehen, notta ku oon ohojelmoonu lämmitykset, valot ja ovet ja kaikki hianosti ja mun kroppani pyytäki yällä hyysikkähän. Ei valoja, ovet säpis ja jalaat ristis. Mitä sitte voit muuta teherä, ku päästää housuuhin tai ruveta kauhias häräs ohojelmoottemaha viisasta konesta uutehen laihin.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

On se teknolookia vaan ihimeellinen asia. Miten me ollaan iliman nuata kaikkia hilavitkuttimia maalimas ennen pärjättykään :-)

Anonyymi kirjoitti...

Moon kans kuullu tuosta punaasev valon saunasta. Vissihin soli firman mies kun reheeli nuolla erinomaasuuksilla. Meirän isäntä ei joukaa uskonu, kum mä sille seliitin, mitä molin kuullu Haapaveren osuuskaupan pihas. Kyllä maar täälä sitte lukoo, kuinka käytihin, jos sellaasen saunan nurkkahas tosisnas hommaat. Tällaasia terveesiä lähärättää yksi Pohojoos-Pohojammaalle kulukeentunu

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Onko anonyymi niiren pohojaasten jäläkelääsiä, jokka lähti nevova pellooksi raivaamahan. Tiärän, notta Haapajärven, Haapaveren ja Nivalan alueella on ollu joskus Etelä-Pohojammalta tullu valtaajaporukka. Johonaki kylis on viäläki murtehesta piäniä jäläkiä olemas.