maanantai 23. helmikuuta 2009

Karnevaaliihin

Nyt olis se aika vuaresta, jotta sais remmastaa oikee luvan perähä. Eileen on alakanu kaikis arvonsa tuntevis kylis monta päivää möykkäävät karnevaalit. Tänä päivänä ja huamenna kerkiääs oikeen kivasti rajattomahan riamuhun joukkohon. Tairan pitää omiani.

Molin joskus mennä vuanna kattomas naapurikaupungis tuata touhua ennen varsinaasia möykkäjääsiä. Kuutolokulla erilaaset ryhymät valamisteloo teollisuushallis vanhojen traktorien alustoolle kirkkoja, linnoja, vuaria, norsuja, ihimishahamoja ja vaikka mitä fantasiaa. Miälikuvituksella ei oo mitää rajaa. Joukkueet päättää itte aiheensa ja kaikki tiätysti yrittää voittaa kisan. Porukat pykää nuata rustinkiansa kauhias innos ja tohkehes yätä päivää ja hyvää tuloo. Tuli vaan miälehen, notta paree soon olla tuallaasia rustaamas ku olla pahanteos.Ny niitä karkeloota tuloo televisostaki ja näyttää olevan porukoolla mukavaa ja rekkulehet komeeta. Jokku juhulijat ei enää taharo pysyä pystyskää, mutta yritys näyttääs olevan aivan vilipitööntä, ku saarahan viälä toimittajalleki sanottua jotaki. Huippua kuulemma on tuas lähikaupungis, ku huamenna jo väsynehet äijjät pukoo ittensä tanttuuhin ja muihin akkaan hepenehisi ja sitte paanalle. Voi ollakki hianon näkööstä.

Täs ja lähimais tua karneevalitouhu on jonkullaanen perinnes. Niinku suames laskiaanen. Kukaa vaan ei taharo muista, jotta minkätähären näistä touhuusta on tullu perinnes. Eri paikoos karnevaalit teherähän vähä eri lailla.

Karnevaalikylien puarien klasit peitetähän jo hyvis aioon paksuulla levyyllä, nottei tulisi kovan säpälestä. Itte juhulan aikana on turha yrittää päästä eres likelle kylää millää neuvolla, ku kaikki tiät on tukittu. Käyren kyllä pääsöö. Asukkahista ne, jokkei piittaa rajattomasta riamusta, on tiätysti lähteny jo aikoja sitte livohkaha.

Ei kommentteja: