lauantai 21. heinäkuuta 2012

Nuukkoo nahkoonensa

Pirin joku aika sitte saresta paikallisen kaliakaupan Halpa Hallin tuulikaapis. Vettä sattuu tulemahan ku Esterin muaroosta. Emmä oo sokurista, muttoli vain kipparipaita ikehenä ja mullei ollu mihinkään kiirus.

Siinä muv viäres penkillä istuu joku vemppulan näköönen aikaalaaseni lätsä silimillä ja imeskeli  poutaa pirellesnänsä jotaki hammaskeppiä.
Ku en osaa koskaa pitää pläsiäni kiinni, niin mainaasin herralle, notta poutia pitelöö. Vemppulan näköönen tuahon, notta soon jumalan käskystä tämä ilima tänne tullu.

Mä siihen, notten tunne miästä enkä koko instituutiota. Sanoon kyllä kuulleheni jumalasta ja jeesuksesta, mutten tiärä viäläkään kumpi niiston pomo tai jotenki ylhääsempi.

Vemppula vetääsi taskustansa jonku asiahansa kytkeentynehen paperin. Minen ottanu sitä käteheni. Sanoon kansanvalistajalle, notton mulle uskonnot ja politiikka älystäni poispurotteua huuhaata.

Varmahan loukkasin kekkulaa ja muitaki satehenpitäjiä omintakeesilla kannanotoollani. Mainaasi, notton kaikki totuus elämästä ja kualemasta raamattu -nimises kirias. Sanoon sen lukeheni monehen kertahan ja Kalevalan kans.

Mun homeskorvani kuuli tosi hyvin mitä mulle toimiteltihin. Lopuuksi päälekäyvä uskontokauppias tivas multa, notta  millä luulet tämän maapallon syntynehen. Kuinkon alakanu elämä täälä.

Sanoon jonku verran tiätäväni evoluutioteorista. Tiärän palioki. Tutkin kaikki maharolliset tiäteelliset julukaasut. Tämä lippis sanoo mullen, notta johonaki kirias on elämän totuus. Mikää muu teoria ei voi olla totta. Mainitti taas jeesuksen ja jonku jumalan.

Ev viitti ny sitä jankkaamista toistaa. Miälehen vain jäi se, ku herda kysyy multa, nottonko sulla tiatokonehes palomuuri ja piruntoriuntaohojelma. Sanoon, notton kumpaanenki.

Yhä kiihtyvän tilapääsystäväni tiatokonehes ei kuulemma ollu minkäänlaasia rosvontoriuntaohojelmia. Sanoo korostetusti, notta usko oikiahan elämähän toriuu kaikki pöpöt konehestansa.

Ei ne ny palio maksa viruksien toriuntaohojelmakkaa, mutta säästö se piäniki säästö on uskosta. Miälestäni mä en rääkänny kovinkaa kovaa tapaamaani apostolia. Toisin oli aikoja sitte.

Sillooselle akalleni ja sen äireelle oli tullu vartiotornin kauppiahia. Noli ollu tuvas hyvät tovit, ku mä pläjährin seurahan paskaasis metsurin vaattehis. Mulle alootettihin sama katumuksehen liityvä tarina, mitoli akat jo kuullellu hyvän tovin.

Humasin, nottoli katumuksen sanaa saattanu toinen nainen hirviäs pissahäräs. Senhän näköö tälläänenki mäntti. Olin ilikiä ja pitkitin ilosanoiman tuajia pommittavilla kysymyksilläni. Kusihäräs olova pani reisiänsä kiinni ja kupla ottas kasvoo.

Veikkaan, notta tarves lurahti nahkasaappahasen. En tiätysti tiärä, mutta raukeus tuli saarnaajan silimihin.

2 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Sinoot sitten kotomaas. Mä oon ollu poikes konehelta, ku tympääsöö niin tua mun plokini ylläpitäjä, buoratus, se meni kaatumahan kesken heinäheltehien ja nyt ootellaan, josko vuoratuksen plokit joskus heinäkuun lopus pelaas ja kuvatkin tulis takaasin. Minen jaksa oikeen uskua. pitääs kait alakaa kirioottelemahan plokspotihin. Mä sanoon kerraasti jehovantoristajille, notten mäkään tuu teirän ovenna taakse sisähänpääsyä yrittämähän, notta mullon hyvä usko ja sitei kukaan pysty muuttamahan, enkä tykkää haluta teirän lehtiäkään.

kaisa jouppi kirjoitti...

Moon täälä lanreella kans oppinu puhumahan kaupoos muiren asiakkahien kans.
Moon luannostani sellaasta jurua soorttia, jokei kaupoos kaupungis asuesnani sanonu hätinä eres kiitos, tai kuraa/arjöö.
Sain tuasta sun kirijootuksesta (varsinki siitä velemunnäköösestä) sellaasen hehkulamppu-välähröksen, jotta minäki rupian pitämähän "lappuja" riveelitaskus. Lätkääsen sellaasen aina juttelijan kätehen, ku ne puhuu ilimoosta ja mistä ny puhuuvakki.
Niitä lappuja sanotahan rakuuksi (traktaateiksi).

Soon hyvä, ku lukoo Raamattua.
Minoon sitä kans tuteerannu ittetykönäni päivittääsin ja ammentanu viisautta, muutoon aika onttohon pääknuppihini.
Pahkuloottit, jottei ymmärryksehes oo tullu, kumpi on suureet, Jeesus vai Jumala.
Noon kuule saman holtaaset.
Isä, Poika ja Pyhä Henki, noon yhtä.
Tämän mä sanon iliman minkäänlaasta tuputtamisen meininkiä ;)

Tuasta saappasehen kusemisesta mun kans piti sanua, jotta ei se autuas ilime varmaan siitä johtunu.
J-toristajat tuloo autuahallisen näköösiksi, ku niitä kuunteloo.
Ne saa laittaa merkinnän vihkoohin, jotta siinä ja siinä osottehes kuunneltihin ja vähä fämmättihinki, oltihin siis kiinnostunusia.
Sellaasehen paikkahan ne tuloo satavarmasti uuremman kerran.