perjantai 15. tammikuuta 2010

Päsmäri?

Olen kauhean pahoillani siitä, että käytän blogissani murrettani ja vapaita sanontojani. Minun tarkoitukseni ei ole tuottaa kenellekään pahaa mieltä. Minun vanhakantainen kieleni yhdisttettynä nuorisokieleen on pois.

Jos suppea lukijakuntani haluaisi minun kirjoittavan suomeksi, aloittaisin sen heti. Minulle murre on aarre, minkä arvoa haluan ylläpitää. Aamen.

6 kommenttia:

Mansikki kirjoitti...

Käytä vain omaa murrestas. Se on sun oikeus. Niinhän moni muukin teköö.Oppii uusia sanojaki matkan varrella. Ainahan voi kysyä, jos ei ymmärrä tai olla kokonansa lukemata. Murtehet on rikkaus. Amen!

Arja kirjoitti...

Miksi ihmetissä olet pahoillasi? Jos lopetat, olemme me lukijasi pahoillamme!

Anonyymi kirjoitti...

Ny mun täytyy kyllä kovasti ihimetellä, että ooksää ollenkaa pohojalaane?
Oikia pohojalaane ei kyllä pyytele anteeksi, saatikka oo pahoollaan, oikia pohojaalane o aina oikias!
Jatka vaa samaha mallihi!

räpättäjä kirjoitti...

Minä luen mielelläni blogiasi - myös murteen vuoksi, joka on myös edesmenneen isäni "kotikieltä"....Jatka ihmeessä!

Kirlah kirjoitti...

Minäkin ihmettelen edellisten tavoin, miksi sinun yhtäkkiä pitäisi murteesta luopua. Sehän tässä just on vitsinä, että saadaan kunnon murretta lukea. Täältä on palautunut mieleen moni hyvä sana, jonka olemassaoloa ei enää ole muistanutkaan ja jota ei enää juuri missään muuten kuule eikä näe.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Sanon nyt monelle;en luovu murteestani, enkä luovu naapureittenikaankielestä. Lähes kaikki entiset naapurini ovat karjalaisia, kuten myös nykyien vaimoni.Pitäisi varmaan sanoa aamen.