lauantai 9. tammikuuta 2010

Mä en ainakaa haluaasi pakkaasehen

Seinäjokinen piäni koululaanen pistettihin seurakunnan iltapäiväkerhon ovelta melekee kolomenkymmenen asteen pakkaasehen rääkymähän iliman kotoavaanta. Uuret suurkaupunkilaaset tuntoo olovan oikee mestaria kakarooren kohtelus. Erellinen moka oli kunnallises perhevähoiros joku kuu sitte.

Kylän säästötouhut on varmahan kiristetty viimmeesehen vyänreikähän, ku alakeellisekkaa hommat ei enää tapahru iliman mokia.

Jos molisin syntymäs ihimiseksi, en kyllä haluaasi seinäjokiseksi. Tuntuu, notton oikee tosikollojen kylä. Uuren suurkaupungin virkaaliat ei kerkiä sanomahan toiselle eli kuuntelemahan toinen toistansa. Jotaki tiaronkatkos seliitystähän täs mokas on tullu, mutta kakara nuav vaa kimottehesehen. Hoh, hoijjaa.

Vaikkolis mikä ollu tilannes, märiis korvantaustoos olovaa kakaraa ei saa pakkaasehen huitaasta kysymäti, minkä tähären on kerhon ovelle tullu. Tämon sel luakan moka, notta kyllä tästä pitää jonkun ottaa oikia vastuu ja teherä johtopäätöksiä sen jäläkehen. Jos ei tämän tähären tuu ku perinteestä päänsilitystä, mulla menöö kyllä lopullisesti usko elintasovaltiohon.

7 kommenttia:

Niina kirjoitti...

Oleks siäl ulkomail jo unohtanu et Suames voi tehrä mitä vaa, eikä siit saa parhaimmas tapaukses ku hiuka moitteita ja siin kaikki.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Niina, olen unohtanut. Tänään kyllä juttelin yhden ystäväni kanssa, joka oli juuri palannut joululomaltaan Suomesta. Naisihminen oli ihan kauhuissaan sen maan olotilasta. Ei kertonut yksityiskohtia, mutta on senverran selkärankainen ihminen, että uskon yhteiskunnan siellä jotenki nuljuneen.

Täällä jos tekee jotain seinäjokista, istut ehdotomasti 35 vuotta sellissä. Joku baarimikko tarjoili anteliaasti yhdelle ladylle liikaa hinkhoolia ja lady lopetti sitten hengittämisen. 35 vuotta tiilenpään lukua baarittajalle.
Jotain tällaista uhkaa pitäisi Suomenkin systeemeissä olla.

räpättäjä kirjoitti...

Kauhea tapaus tuo lapsen pakkaseen jättö! Aivan sama mitkä määräykset ja tiedonkulun katkokset kyseessä, kyllä jokaisen aikuisen talonpoikaisjärjen pitäisi sanoa, ettei ketään saa jättää kylmään. Ihmettelen suuresti kenen päässä on viirannut :(
Sen voinkin kuvitella, että muut lapset ovat vetäneet oven nenän edestä kiinni, jos lapsi ei ennen ole kerhossa ollut, mutta että aikuinen....

vilukissi kirjoitti...

Multa lähti kans päivä huonosti matkaan eilen, kun luin siitä 8v. lapsen ulosjättämisestä. Ei edes uskalla ajatella, mitä siitä olisi voinut seurata, jos lapsi olisi mennyt yksinään jonneki itkemään ja istumaan. Onneksi oli omatoiminen muksu ja käveleskellyt. (En lukenut niin tarkasti, että eikö lapsella ollut avaimia, millä päästä kotiin.)

Mansikki kirjoitti...

Tuntuu, jotta ne kerhotärit ei ollu aikuusia ollenkaan. Olis niillä pitäny järki sanua sen verran, jotta olsivat soittanehet lapsen vanhemmille edes. Eikä ainakaan jättää lasta pakkaasehen. Olisko se ny ollu niin väärin jos se olis saanu lämmitellä siälä sisällä. Mitä oliskaa tapahtunut jos naapurustos ei olsi ollu ketään framilla. Kyllä raisteloo... Jos olis mun lapsesta kyse, en jättääsi asiaa tähän.

Kirlah kirjoitti...

Eihän nykyään ihmiset välitä mistään muusta kuin itsestään. "Ei kuulu toimenkuvaani" on yleisin vastaus minkä saa. Järjen käyttö on Suomessa kiellettyä.
Ja roistothan eivät saa kuin päänsilitystä.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Kirlah; tämä on minusta hyvin surullista. Minullekkaan nämä Suomen asiat eivät ihan yllätyksenä ole tulleet.