keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Kulukeminen pirättää

Matkaalijat kulukoo, jos lentokonehet kulukoo, kapsalakkuja kerätähän johonku ja niiren jakajat heittelöö tikkaa. Junamatkustajat paleloo raitioomien viäres tuntitolokulla. Kukaa ei sano, mutta kaikki huamaa, nottei kukaa oo muistanu mainaasta nottei ny tuukkaa junaa.

Oon tiätysti vain uutisten varas. Onkohan nekää enää luatettavia kotomaasnani? Laillisuus ja miälivaltaasuus on pääsny karkaamahan hallinnasta. Täältä kattuen Suami plutkahtaa pian käsistä, niinku saipuanpala joskus suihkus.

Suami-keheros saa sairastaa niinku muallaki. Yhtäkkiä pualet kapslaukkujen jakajista tuli kipiäksi. Onhan ny tiätysti tautinen aika. Jos ny jonku kapsalakkutyätaistelun tähären käytetätän tuata korttia, kaikki muut konstit on vissihin jo käytetty. Niinku toimittelu osapualien kesken. Mutta ku ei oo.

Maailmalla nauretahan, ku talavisoras kunnostaantunu kansa ajeloo junilla ja ratioomivaunuulla seinihin, ku on tullu talavi. Hyvä on, jonsei yhtään jääkarhua jääny noloon ja ahtahan välihin.

Täälä trenkää ruveta tuumaamahan uurestansa eläköötymisen sijootuspaikkaa. Suami on menny täältä kattuen ihan hampahittomaksi. Mä en millää haluaasi samaastua sikälääsihin. Ajatella, jokku ei viitti teherä töitä ja heittelöö tikkaa aikansa kuluksi ja sitte monta sataa tuhatta nualeskeloo tyättömänä sormiansa ruaaksensa ja jokku hianopukeesemmat orotteloo laukkujansa. Ja lääkäriäki voi leikkiä kuka hyvänsä. Tosi sairasta.

Jos taistelulajimiäs putiini panoo Suamehen jonku sissijoukonsa, pian se joukko kävelöö paraatin omaasesti Helsingin kirkolle. Staliini haaveeli jo tuata, mutta ny sen teköö kuka vaan. Tuskin hampahittomat sitte eres havaattoo, notton muuttunu päsmäri. Raattehen tiälle vois saara jonku mömmööhin sekaantumattoman urheelijan paneman pikkuusen kampoohin hiippalakiillen. Näillä näkymillä kansasta ei oo enää mihinkään.

Oon mones asias Iltaleheren kolumnistin Hazardin kans samaa miältä. Tämän päivän juttu oli yliveto. Ei ny suaranaasesti liity aiheseheni, mutta aihespiirihini.

4 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Amen. Mitäs tuahon lisäämähän, solit meleko tyhyjentävästi osannu sanua kaikki. Ekkä oo eres vääräskään.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Vilukissi: Vai en oo vääräs! Mähän oonki aina oikias.

Totta puhuen mua useen raivostuttaa jäläkehen päin totuuren puhumiseni. Armahani on jo muhun tottunu, mutta itte en. Pitääs saara joku pelastus, nottei ajattelisi yhtää mitää. Tai ainakaa jakaasi ajatuksiansa.

Viviks kirjoitti...

Son hyvä ku jaat! Kyllä eles jonku pitää sanua suorahan miälipitehensä.

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Viviks, kiitos! On sulla hiano murres, mä tykkään tuasta.