keskiviikko 16. syyskuuta 2009

Mummat pihallen

Suuri ja uusi ökykunta siinä rautateiren risteyskohoras Pohojammaalla näyttää mahtiansa mummillen. Mummat ei voi olla enää perhepäivähoitajina alenevahan sukuhunsa nähären. Yhtä lailla liipaasimella on paapat.

Jos joku mumma on perhepäivähoitaja, sen perillisen ei saa tulla mummalle eres päivä- eikä yäkylähän. Soli se Jouppilanvuaren viäres olova ihimiskasaantuma päättäny nuan. Piru ku muistaas ketä siälä älykyläs asuu. Eisunkaa tälläästen älyttömyyksien jäläkehen paikas asu enää ku taajaman johto ja ne joita ei uutiset kiinnosta.

Täs päätökses on sellaasia asioota, joita ei voi pelekän nettijutun perusteella käsittää. Ensimmääsenä tuli miälehen, jotta jokku tykkää sukulaasten saavan parempaa kohtelua ku viarahien. Jos nuan on, kyllä tuloo viälä erikoosempia asioota miälehen.

Perhepäivähoitaja on varmahan niin nöyrä, notta hyväksyy tuallaasen pässinpäisen päätöksen vastahakoosesti. Oli kuulemma ollu kuultuna alan ihimisiäki. Minkä takia jonku maharollisen kateuren takia pitää teherä tällääsiä kestämättömiä päätöksiä? Tunnen palio perhepäivähoitajia. Niillon miälesnänsä palio suuree vastuu yhteiskunnasta ku jollaki politiikkapäättäjillä.

Mua raisteloo tuallaanen seinäjokinen ammatin aliarvostaminen. Panisin nurkkahan häpeemähän kaikki kokoukses ollehen päättäjät. Tottapa osaatta hävetä.

3 kommenttia:

Kirlah kirjoitti...

en oo itse sattunut lukemaan ja kuulemaan tuollaisia, mutta oudolta tuntuu. Tunnen useita eri mummoja, jotka hoitavat lapsenlapsiaan, miksi heidät pitäisi hyllyttää? Eikö juuri päin vastoin lasten pitäisi saada olla isovanhempiensa kanssa niin paljon kuin mahdollsita.

En tiedä, ymmärsinkö oikein, mutta käsitin, että jos mumma on hoitajana, silloin ei lapsenlapset saa mennä enää kylään! Oudolta säädökseltä tuntuu.

Asiassa on kuitenkin toinenkin puoli. Tunnen tapauksia, joissa mummalla on 4-5 alle kouluikäistä hoidossa. Kun sitten lasten vanhemmilla sattuu olemaan vaikka ravintolaan ja juhliin menoa, viedään lapset automaattisesti hoitoon mummalle. Näin sillä mummaparalla ei oo vapaapäiviä ollenkaan eikä se pääse itte koskaan edes tavallisille asioille.

Oletan, että tuo Jouppilanvuoren ihimiskasauman säännös olisi tällaisesta lähtenyt liikkeelle.
Minusta kuitenkin pitäisi tällaiset asiat osata sopia ihmisten kesken, ettei sääntöjä tarvittaisi.

Ja vielä minua toisaalta aina ihmetyttää, että monet joilla on lapsia, valittavat että eivät jaksaisi niitä millään hoitaa. Ja sitten kuitenkin oletetaan,e ttä joku eläkeikäinen mumma on kiinni yötä päivää pikkulapsissa.
Kun ihmiset ottaisivat järjen käteen!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä mummat saa edelleen hoitaa, mutta kaupunki ei maksa heille palkkaa, niin mä ymmärsin

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Ehkä anonyymi oli oikeilla jäljillä. Joku pieni uutinen nosti uuvatilta vain niskakarvat pystyyn. En vieläkään tajua, mitä kuraraittien ihimiset on päättäny.