tiistai 29. syyskuuta 2015

Onko ollu mitää puhetta?

Mitä helevettiä on tekeellä?  Kuka helevetti sitä jotaki oikee teköö? Joku hallitus vai joku tuntematon taho. Ei kansa ei kerrassansa usko, notton menot päin persettä kaikki. Viimmesillä voimillansa jokahinen kurkotteloo saavuttetujen etujensa perähän. Varpahat jää lyhkääsiksi..
Moon aikoja sitte aappaallu tätä nykyystä valtion tilaa. Jo ennen ku valtionveleka oli pualet nykyysestä. Kansanomaasesti sanoosin, notton ny ruikun housuus ja kintuulla.
Moon sen ikäänen nottoon vanahan turvani miälestäni kuitannu tyällä. Ku ny sitte kajotahan munki elämää turvaavahan piänehen pussuusehen, jota en oo saanu koskaa itte hallita, oon pikkuusen vapisevas tilas.
Jotensakin ymmärrän, nottei eläkkehiä voinu maksaa tilin kans. Ne peantihin johonku sijootusrahastohon jemmahan, nottei kansa ymmärtämättömyyksiis ryyppää niillä myitäviä tuattehia.
Kansa ei saa valita ryyppääkö ny vai toisten. Rahasto on varannu justihin sun ylimäärääset hilus johonku eläkkehesehes. Ethän sä itte voi valita eres sitä, riittääkö nautintahan asti nautintoja.
Pitääs vissihin vilikuttaa pääministerin varattua puhelinta. Soitinki; sanottihin, notta jos sut on pantu kasvatushoitohon  ja pian sen perästä katkaasuhoitohon asia on kunnos. Joo.

Ei kommentteja: