sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Mitä hyvää siälton tullu

Joku tiätty vakoolu-upseeri valloottaa suvereenia, mutta sekasotkuusta maata. On tainnu herralla mennä puurot ja vellit sekooksihin, ku on niin suasittu iliman pairata oligarkkien seuras. Joku muutama sata vuatta löyretty intiaanimaa pyrkii olomahan toisahalla maailiman poliisi. Irän suunnas portahien lakaasijasta ei oo epäselevyyttä.

Napues itäturistit listii melekee koko  Kyrönmaan kansan. Soli se tappamisen meininki tehokkahampaa ku mitä Itikalla Nurmoos pystytähän eres haaveelemahan.  Isävainajani ei halunnu irän suuntahan turistiksi. Muisti kuinkoli siälä hiippalakit pyssyjen kans vastahanottamas. Mainilas oli kuulemma finskipoijjat ruvennu ensin tussaroomahan.

Molin korvantaustat märkänä ja pelekoosena alokkahana Rakuunapataljoonas. Ei oltu meille eres kopukoota esitelty, ku rupes aina rauhantahtooset mahorkanpolttelijat ajelemahan lentsikoollansa kaupungin yli vittumaisen lännen suuntahan. Ja voi mikä se rautaanen meteli oli Siperian suunnas. Telaketjuvehkehien kolina kuuluu oikee hyvin kaupungin metakan ylitte.

Sillooset toverit oli menny pelastamahan yhtä Keski-Euroopan maata läntiseltä hapatukselta. Siinä samas hässäkäs ylistettihin läntehen ystävyyren ja  yhteistyän toimivuutta. Finelandialaaset ajoo lentokentille puimurit ja kaivinkonehet niinku tervetuliaasiksi, nottei oo hässäkät täälä rekkulehien puuttehesta paitti.

Non nua asit vissihin viäläki salaasia asioota.  Niinku ystävyyren ja avunannon merkiis.

Ei kommentteja: